Societat 11/05/2022

Menorca aprova 200.000 euros per a les explotacions agràries afectades per la DANA del 2021

L'àmbit territorial d'aplicació de les ajudes són els municipis de Ferreries, Ciutadella i es Mercadal

Iván Martín
1 min
Imatge aèria de la DANA de 2021 a Menorca.

MAÓEl Consell de Menorca ha aprovat la concessió d'ajudes per reduir els danys materials que va ocasionar la DANA del passat 21 de setembre de 2021, i que provocà greus desperfectes a diferents explotacions agràries.

La DANA va posar en perill la viabilitat de determinades finques que es van veure afectades per aquest fenomen climàtic advers. La quantitat que posa damunt la taula el Consell s'ha concretat després d'una primera inspecció i taxació dels desperfectes. L'àmbit territorial d'aplicació de les ajudes són els municipis de Ferreries, Ciutadella i es Mercadal. En concret, són les explotacions agràries situades a les zones desbordades d'Algendar, Trebalúger, Albranca, la Vall, Salairó i Binidelfà.

Els pagesos de la zona s'han mostrat molt satisfets perquè la majoria no es van poder acollir a les ajudes del govern espanyol, ja que s'exigia tenir assegurada la paret seca, entre altres requisits. Cal recordar que la DANA del 2021 va registrar importants pluges torrencials, que en algunes zones de Ferreries van superar els 126 litres per metre quadrat, i una intensitat superior a 80 litres en una hora.

D'altra banda, la màxima institució destinarà un total de 60.000 euros al sector agrari per assessorar i formar els explotadors de finques per poder dur a terme canvis tecnològics per professionalitzar l'activitat.

stats