Societat 21/05/2022

Membres de la ultradreta alemanya se citen a Mallorca

La data de l'esdeveniment és entre el 19 i el 23 de maig, però se'n desconeix la ubicació concreta

ARA Balears
2 min
Delegats d’Alternativa per a Alemanya dirigint-se cap al congrés que la formació xenòfoba va convocar a Magdeburg al mes de novembre.

PalmaMembres de la ultradreta alemanya s'han citat a Mallorca entre el 19 i el 23 de maig per, entre altres coses, articular la batalla cultural i organitzar "la resistència periodística", segons ha avançat el mitjà La Directa. Així, coneguts influencers i propagandistes del conspiracionisme vinculats a l'ala dreta del partit de dreta radical Alternativa per Alemanya (AfD) han de participar en un acte privat obert a un reduït cercle de persones entre els dies 19 i 23 de maig.

Tot i que se sap que la cita és en una exclusiva finca, se'n desconeix de moment la ubicació exacta. El principal organitzador de la conferència i el viatge a Mallorca és Irfan Peci. Peci, nascut a la regió sèrbia de Sandzak el 1989, en una família d'ascendència bosniana emigrada al sud d'Alemanya, és conegut primer pel seu passat com a gihadista salafista –al capdavant d'un grup encarregat de la propaganda en llengua alemanya per Al-Qaida o Ansar al-Islam– i després, estant a la presó, per haver estat contractat com a informador pels serveis d'intel·ligència alemanys.

Avui, Peci, autor mediàtic i streamer, agita contra l'islam i els musulmans, les persones migrants, la comunitat romaní i és orador habitual en actes de les associacions de lobby islamòfobes Pegida i Pax Europa (BPE) i de la sectorial d'AfD a Renània-Palatinat. Peci també ha participat a Viena en ponències del Partit de la Llibertat d'Àustria (FPÖ) i recentment en un directe a la plataforma Gettr, on va minimitzar i blanquejar els actes i provocacions d'ultradreta, com ara la crema d'Alcorans a Suècia organitzada pel partit islamòfob danès Línia Dura de Rasmus Paludan, un polític fonamentalista amb doble nacionalitat: danesa i sueca.

Altres convidats destacats

A banda de Peci, un altre dels principals convidats és el diputat al Parlament de Berlín des de 2016 pel partit d'extrema dreta AfD, Gunnar Lindemann. Lindemann és un popular polític d'extrema dreta i islamòfob a l'est de la capital alemanya, conegut especialment pel seu programa de cuina a YouTube i per la seva afinitat amb Vladímir Putin, del qual és un dels principals propagandistes a Alemanya.

També està prevista l'assistència a la trobada a Mallorca de Heinrich Fiechtner, l'exdiputat d'AfD al Parlament de Baden-Württemberg (2016-2021), exregidor a la ciutat de Stuttgart i destacat activista negacionista del covid-19. Un dels assistents més coneguts és Michael Stürzenberger, president del partit antiimmigració Die Freiheit, una formació ja desapareguda que va estar agermanada amb el Partit per la Llibertat (PVV) del neerlandès Geert Wilders.

D'entre els bloguers i creadors de contingut actius en plataformes alternatives com Gettr –la plataforma semblant a Twitter creada per un exassessor i portaveu de Donald Trump–, Odysee o BitChute, impulsades per evitar algunes de les regles de contingut de YouTube i Twitter respecte dels discursos d'odi, on molts d'ells estan banejats, destaca Sebbe de Fakten Frieden Freiheit. Destaca també la presència d'Oliver Flesch, bloguer i YouTuber xenòfob i anti-antifa resident a Cala Rajada –al nord-est de l'illa– des de 2015. Un altre dels assistents ha de ser Miró Wolsfeld, un creador de contingut ultradretà que combina les fake news, el negacionisme del covid-19 i la ideologia de la nova dreta radical i el llibertarianisme.

stats