La meitat de les mascaretes immobilitzades esperen un tercer informe

La Conselleria afirma que mai no ha faltat material de protecció contra el covid-19 i que les altres 40.000 unitats ja han passat les revisions de manera favorable

La Conselleria de Salut ha informat que la meitat de les 80.000 mascaretes de protecció contra el covid-19 immobilitzades ja han superat totes les proves de revisió. L'altra meitat ha passat dos informes favorables i està a l'espera del tercer. D'altra banda, el director general de Gestió i Pressupostos, Manuel Palomino, ha afirmat que Balears "mai no ha quedat sense material de protecció" i que n'arribaran 400 tones més d'aquí a 15 dies.

Palomino ha comentat que d'aquestes mascaretes que ja han passat totes les proves de revisió i que ja estan fora de sospita se'n varen repartir entre 300 i 350 als professionals sanitaris.

Palomino ha explicat que el material adquirit per la Conselleria de salut passa fins a sis revisions abans de ser repartit entre els professionals i que en cas de dubte s'immobilitza. D'altra banda, ha demanat que qualsevol sanitari que pugui tenir problemes de mancança de material ho comuniqui perquè, segons afirma, hi ha suficient material perquè això no passi. Ha comentat que si en algun  moment ha faltat un producte ha estat substituit per un altre.

400 tones més 

Els pròxims 15 dies arribaran a les Illes 400 tones de material més en vuit avions, un d'ells amb 50 tones, "per arribar amb tranquil·litat als mesos d'octubre i novembre i poder fer compres en dos mesos", ha afirmat Palomino. En aquest sentit, el representant de la Conselleria ha assegurat que actualment no només no hi ha problemes de proveïment, sinó que s'ha iniciat un procés d'acumulació d'estoc. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF