Societat 06/12/2022

Es publica la primera guia dels ocells dels boscos de les Balears

El document està destinat a ser una eina per a la població escolar

ARA Balears
1 min
Un ferrerico blau.

PalmaEl Servei de Gestió Forestal de la Conselleria de Medi Ambient ha publicat una nova entrega de la col·lecció de la Guia dels Boscos de les Illes Balears, aquesta vegada especialitzada en els ocells. El Govern ha assenyalat que el document recull informació bàsica sobre els ocells que habiten els boscos de les Illes i està destinat a ser una eina per a la població escolar, però també per al públic interessat en general.

La publicació està estructurada en tres parts diferenciades: el primer apartat està dedicat al paper que desenvolupen les aus en els espais forestals i les relacions que mantenen amb la resta d'organismes. La part central està enfocada als conceptes bàsics sobre els ocells i com identificar-los. En tercer lloc, el llibre recull les aus que es troben als boscos de les Illes. Tot això es complementa amb una proposta d'activitats per afermar coneixements.

L'edició d'aquest material ha comptat amb la col·laboració de SEO Birdlife, que ha aportat les fotografies que il·lustren la guia. Actualment, se n'han imprès 1.000 exemplars que seran distribuïts a centres educatius, grups de joves i persones interessades en la temàtica i que participen activament en les activitats de Xarxa Forestal.

Medi Ambient ha recalcat que els ocells són el grup d'animals més divers que existeix entre els vertebrats terrestres. Només a les Balears existeixen 370 espècies diferents i constitueixen una part essencial dels ecosistemes, pel seu paper com a dispersors de llavors, de pol·linització, control d'insectes i perquè serveixen d'aliment a altres animals.

stats