Societat 18/08/2021

Medi Ambient posa a disposició de la ciutadania el catàleg de dades espacials de la IDEIB

El nou servei incorpora una novetat que permet als usuaris treballar i analitzar la informació geogràfica

ARA Balears
1 min
El servei de dades espacials a disposició ciutadana de la IDEIB.

PalmaEl Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) ha posat a disposició de la ciutadania el catàleg de dades espacials de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB), segons ha informat aquest dimecres l'Executiu. El nou servei incorpora la novetat de proporcionar les eines necessàries als usuaris, com són els productes de cartografia, amb l'objectiu que puguin analitzar la informació ells mateixos.

En aquest sentit, la gerent del SITIBSA, Francesca Mir, ha explicat que "posar directament a disposició dels ciutadans aquesta informació és una gran passa per fer de l'Administració una institució més transparent i accessible". Així mateix, ha explicat que la nova modalitat incorpora una funció nova que la dota de "valor afegit". Aquesta és la de poder treballar directament les dades geogràfiques, a banda de visualitzar-les amb el visor de la IDEIB.

Fins ara, per treballar la informació en format original vectorial era necessari sol·licitar-ho al SITIBSA. Amb el nou format, es poden descarregar directament des del catàleg de metadades de la IDEIB.

Amb tot, el servei de descàrrega de la IDEIB disposa ara mateix de 63 paquets de dades i se n'hi van afegint periòdicament. Alguns d'aquests són, per exemple, la cartografia dels espais naturals protegits de les Illes, fotografies aèries o la cartografia de la Llei d'espais naturals.

stats