Societat 27/01/2020

Medi Ambient investiga una dotzena de motoristes que circulaven entre el Port del Canonge i Banyalbufar

La zona està dins un espai natural i forma part del paratge natural de la serra de Tramuntana

Ara Balears
2 min
Alguns dels motoristes captats pels excursionistes

PalmaDotze motoristes circulant pel litoral entre el Port del Canonge i Banyalbufar, una zona de la serra de Tramuntana catalogada com a Zona d'Especial Conservació i Patrimoni Mundial de la Unesco. Aquestes són les imatges, compartides per dos excursionistes a través de les xarxes socials, que el GOB no ha dubtat a denunciar aquest dilluns. Segons ha confirmat l'ARA Balears, els agents de Medi Ambient varen tenir constància dels fets aquest diumenge i ja han obert una investigació.

El vídeo es va ser enregistrat diumenge per dos excursionistes que es varen trobar amb aquesta escena mentre feien senderisme per la zona. Els ecologistes també han criticat que les motos han deixat marques i han erosionat el camí.

Com ja va informar aquest diari, la Conselleria de Medi Ambient ha sancionat 13 persones que feien volar drons en espais naturals protegits de les Balears entre el 2016 i el 2019, una activitat que pot ser multada amb 300 euros. Aquests aparells, vehicles aeris no tripulats que es mouen per control remot, sovint incorporen càmeres, GPS i sensors de tota mena. Poden assolir una gran velocitat i també transportar objectes. Fer-los volar en espais naturals protegits està prohibit per poder protegir les aus i garantir la seguretat aèria.

Cal tenir en compte que els agents de Medi Ambient no tenen capacitat sancionadora, però sí que poden aixecar actes. Després la Conselleria avalua si s'han d'iniciar els expedients sancionadors o no. En altres casos els agents han aixecat actes a persones que circulaven amb bicicleta de muntanya en espais erosionats i protegits del paratge natural de la serra de Tramuntana. També ho han fet amb noces no autoritzades en espais protegits, com ara les dunes del Trenc.

stats