Societat 22/05/2022

Medi Ambient dona dues àguiles de Bonelli a Navarra per millorar-ne la població

L'exitosa recuperació de les poblacions mallorquines d'àguiles de Bonelli permet col·laborar en el Projecte Aquila a-life

ARA Balears
2 min
Medi Ambient dona dues àguiles de Bonelli a Navarra per millorar la seva població

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha donat dues àguiles de Bonelli a Navarra per millorar-ne la població, una actuació que s'emmarca en el projecte Aquila a-life. Segons ha informat la Conselleria aquest diumenge en una nota de premsa, dues cries d'àguila de Bonelli nascudes a Mallorca han viatjat aquesta setmana a Madrid, per posteriorment arribar a Navarra, on seran alliberades per sumar-se a la població navarresa amb la finalitat de contribuir a la conservació de l'espècie.

És la primera vegada que s'han pogut extreure dues cries d'aquesta espècie de la població mallorquina des de la seva reintroducció a través del projecte Life Bonelli, el 2011. Això ha estat possible gràcies al fet que la població d'àguila de Bonelli de Mallorca ja es considera autosostenible 11 anys després de la seva reintroducció. Aquestes són les conclusions d'un estudi fet per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any passat, en el qual també es van establir unes condicions per poder dur a terme l'extracció d'exemplars per reforçar altres poblacions.

Així, entre les condicions figuren que han de quedar sis cries en llibertat a l'illa de Mallorca i que en el niu o bé nius d'on s'extreguin, ha d'haver-hi dos exemplars com a mínim. Enguany, dels 11 territoris de l'illa, cinc parelles han tret vuit cries en total. Aquestes circumstàncies fan possible la donació de dues cries, en aquest cas a Navarra, per reforçar la població d'àguila de Bonelli d'aquella zona. Abans d'arribar passen diferents revisions en el COFIB i en el Grup de Rehabilitació de Fauna Autòctona i Hàbitat (Grefa), de Madrid.

El Servei de Protecció d'Espècies, l'Ibanat i el COFIB col·laboren amb la Fundació Natura Parc en l'execució de les accions previstes en el projecte Aquila a-life. Es contribueix així a la conservació d'aquesta espècie, ajudant altres províncies tal com inicialment es va fer amb Mallorca.

stats