Societat 19/08/2021

Medi Ambient i el Consell de Menorca inicien una campana d'informació sobre la Llei de residus

La Conselleria formarà els inspectors insulars de turisme perquè puguin avaluar si es compleix la normativa

ARA Balears
1 min
La Llei de residus té l'objectiu de minimitzar l'impacte mediambiental dels plàstics.

La Conselleria de Medi Ambient i el Consell de Menorca han signat un acord de col·laboració a través del qual iniciaran una campanya d'informació sobre el compliment de la Llei de residus i sòls contaminants, segons ha informat aquest dijous l'Executiu. En el pacte, s'estableix que la Conselleria formi els inspectors insulars de turisme perquè puguin avaluar el grau de compliment de la normativa.

Per la seva banda, tècnics de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental donaran cursos a aquests inspectors, en la mateixa línia de formació pública que el Govern ja oferia i que el mes de març va donar feina a una cinquantena de persones.

En aquest cas, consistiran a tractar com s'ha de fer una correcta gestió de determinats residus, com els plàstics d’un sol ús, les càpsules de cafè o les tovalloletes. Aquests productes estan regulats per la Llei de residus, que té l'objectiu de minimitzar-ne l'impacte sobre el medi ambient i promoure una economia circular a les Balears.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s’ha mostrat satisfet amb l’acord, que "suposa continuar avançant en el desplegament de la llei". Finalment, ha remarcat que "és d’interès general que el contingut d'aquesta normativa sigui conegut pels habitants de les quatre illes perquè s'apliqui correctament".

stats