Societat 12/01/2021

Medi Ambient, disposat a reduir el nombre de places del futur càmping dels Canons

La Conselleria i l'Ajuntament d'Artà han acordat establir-ne un nombre màxim a la finca pública

Kike Oñate
2 min
Espai desforestat per fer la nova zona d'acampada

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient està disposada a reduir el nombre de places previstes per a la futura zona d'acampada a la finca pública dels Canons, devora Betlem, que en un principi havia de ser de 250. Després que la Conselleria anunciàs el projecte, rebutjat per l'Ajuntament d'Artà i el GOB per temor que pogués massificar l'entorn, el conseller del ram, Miquel Mir, s'ha reunit amb membres del Consistori aquest dimarts per parlar del tema.

Les dues institucions han acordat que es tingui una visió conjunta del nombre màxim de places disponibles a la finca pública dels Canons, tant del futur càmping com de la casa de colònies que gestiona la corporació municipal, segons fonts de Medi Ambient i del Consistori. L'Ajuntament haurà de fer una proposta de les places màximes que després caldrà treballar.

Respecte de l'aparcament projectat a prop del càmping, que Medi Ambient ja va negar que s'estigués fent, s'ha plantejat que l'Ajuntament faci una proposta a la Conselleria per arribar a una solució consensuada sobre què s'ha de fer.

La regidora de Serveis Socials i Medi Ambient del consistori artanenc, Aina Comas Delgado, ha explicat a l'ARA Balears que en la reunió han demanat el mateix que va proposar el GOB: que Medi Ambient impulsi amb urgència el nou Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la Península de Llevant i el Pla de Gestió Natura 2000 de les muntanyes d'Artà. Una vegada s'hagi fet, reclamen que les futures instal·lacions d'ús públic s'adaptin als criteris establerts en els plans esmentats consensuant-ho tot amb l'Ajuntament. L'edil ha apuntat que en aquest punt hi ha hagut coincidència.

stats