Societat 07/07/2022

Medi Ambient allibera 40 falzies recuperades al COFIB

Des que ha començat l'estiu, el centre n'ha atès un total de 1.017 exemplars, 691 dels quals són polls

ARA Balears
1 min
Imatge d'una de les falzies alliberades.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha alliberat aquest dijous 40 falzies que recentment s'han recuperat al centre del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), que des que ha començat l'estiu ha atès un total de 1.017 exemplars, 691 dels quals són polls.

Segons ha explicat en una nota de premsa, aquesta darrera xifra es deu al fet que és habitual que durant juny i juliol les cries de falzia caiguin del niu amb la intenció de fugir de la calor, perquè encara no saben volar. Una vegada que els exemplars arriben al centre, el personal tècnic del COFIB s'encarrega de criar les falzies petites fins que tinguin la mida i el pes adequats per poder volar i tornar a la natura.

Durant aquests mesos d'estiu, el COFIB ha alliberat 273 d'aquestes aus migratòries, incloses en el catàleg balear d'espècies amenaçades, que solen arribar a les Balears a final de març per començar el seu període de reproducció. Una vegada que arriba l'agost, emprenen el seu viatge cap a Àfrica. Durant l'any passat, el centre en va atendre 702 exemplars, dels quals 569 eren polls.

stats