Política 23/02/2022

El COFIB ja ha eliminat 3,5 tones de la planta invasora 'carpobrotus' a Formentera

L'extracció manual d'aquesta espècie, a la qual es destinen 141.500 euros, va començar el gener

ARA Balears
1 min
La planta invasora 'carpabrotus'.

PalmaEl Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ja ha eliminat unes 3,5 tones de la planta invasora 'carpobrotus' de Formentera, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Medi Ambient i Territori. Des del gener fins ara, s'ha fet l'extracció d'aquesta espècie invasora en uns 2.000 metres quadrats de l'illa; en concret, a la Savina, Cala en Baster, la platja de Tramuntana, la costa del Carnatge i el Penyal del Vi.

En una nota de premsa, la Conselleria ha recordat que aquesta iniciativa, que s'allargarà fins al 2024, té un pressupost de 141.500 euros. Si bé durant la primera part del projecte, el 2021, es va dur a terme una prospecció a tota l'illa per identificar les localitzacions d'aquesta espècie, encara falta analitzar algunes zones de difícil accés, com penya-segats i illots.

"El 'carpobrotus' afecta de manera important les espècies de flora endèmiques per la seva resistència a la dessecació i la capacitat de cobertura", ha explicat el conseller d'aquesta àrea, Miquel Mir. "Cal treballar en la restitució d'aquests hàbitats per afavorir la presència d'espècies pròpies en aquestes valuoses àrees litorals", ha afegit.

stats