Societat 21/01/2021

Maties Torrent rebutja el tancament perimetral a Ciutadella que valora el Govern

Considera més efectiu relacionar-se només amb el mateix nucli de convivents

1 min
Maties Torrent en una foto d'arxiu.

L'epidemiòleg de l'àrea de Salut de Menorca, Maties Torrent, no creu que el tancament perimetral de Ciutadella sigui la solució per disminuir l'índex de contagis per coronavirus al municipi. D'aquesta manera, Torrent rebutja la idea que valora la Conselleria de Salut del Govern balear.

Torrent dubta de la mesura i ho justifica: "El problema no és entrar ni sortir de Ciutadella, sinó aturar la transmissió que hi ha a l'interior de la ciutat". I proposa una altra alternativa: "No podem relacionar-nos amb més gent, cal fer-ho només amb el nostre nucli de convivents". De fet, l'epidemiòleg afirma que aquesta mesura seria traslladable a la resta de municipis menorquins: "Les dades de Ciutadella són molt preocupants, però la resta de pobles també acumulen xifres molt negatives".

D'altra banda, Maties Torrent reconeix que "ajudaria" el fet de poder avançar a les 20 h el toc de queda. "Tot el que sigui reduir la mobilitat de les persones afecta controlar la propagació del virus", assenyala, però matisa que "si s'avança el tancament, no podem fer el que teníem pensat per a aquella hora en un altre moment, tal com va succeir per les festes nadalenques, quan en lloc de sortir de vespre, moltes persones van fer festes d'horabaixa".

Menorca ha registrat en les últimes hores la vint-i-sisena mort per la covid-19 i acumula 503 casos actius, 464 en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), 13 troben ingressats a la planta de medicina interna i 3 a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. A més, 23 professionals sanitaris estan infectats i 17 en aïllament domiciliari. Segons dades de l'IB,-Salut al voltant del 50% dels casos en seguiment UVAC estan localitzats a Ciutadella.

stats