Societat 30/06/2021

Maties Torrent considera una "hecatombe" el brot de contagis produït a Sant Joan

L'epidemiòleg preveu un augment de positius en els pròxims dies i titlla de "vergonya" les macrobotellades

Iván Martín
2 min
Maties Torrent ha analitzat la situació derivada de les festes de Sant Joan a Ciutadella.

CiutadellaEls esforços de l'àmbit sanitari per contenir la pandèmia de la covid-19 a Menorca ha quedat seriosament tocada pel descontrol a la setmana de Sant Joan a Ciutadella. Tant és així, que l'epidemiòleg de l'Àrea de Salut de l'illa, Maties Torrent, no s'ha pogut contenir i ha parlat clar. Torrent ha catalogat el brot de contagis a Ponent com a "hecatombe" i ha lamentat el retrocés que suposa a la desescalada que es duia a terme de manera excepcional. A més, Torrent no és optimista i preveu que els contagis per coronavirus continuïn augmentant en els pròxims dies.

L'epidemiòleg diu que la incidència de contagis entre els joves d'entre 15 i 20 anys és "brutal" i explica que a partir d'ara sortiran les conseqüències: "Hi haurà molts més positius entre els joves i els seus contactes més directes com familiars, alguns d'ells sense protecció perquè o no estan vacunats o tan sols parcialment". D'altra banda, lamenta que la societat vulgui "autoenganyar-se" pensant que la pandèmia ha finalitzat i que la normalitat "de sempre" ha tornat: "El virus decidirà si s'ha acabat o no", i afegeix: "Hem d'esperar que hi hagi molta més població vacunada, perquè els que no ho estan tenen el mateix risc que fa un, dos o sis mesos enrere". A propòsit d'això, Torrent ha recordat que la variant Delta és més contagiosa que les anteriors i la que predomina actualment.

Pel que fa a les aglomeracions i les macrobotellades de Sant Joan, Maties Torrent titlla les imatges de "vergonya" i admet que sentí impotència: "Vergonya, tristor, indignació, preocupació i tristesa. És una falta de responsabilitat i solidaritat molt gran, i si volen fer botellades que les facin a casa seva". Finalment, assenyala la massificació com un aspecte que s'ha de regular: "Si hi ha massificació tot es complica i cal pensar en solucions. Si genera problemes cal evitar-la perquè reconduir-la és extremadament difícil. S'hauria d'haver previst i va faltar contundència. ¿Per quin motiu no podem controlar la gent que arriba a l'illa per Sant Joan?".

stats