Adverteixen del presumpte ús d'escòries tòxiques en les obres de l'autopista Campos-Llucmajor

El Consell ha assegurat que només utilitza materials homologats 

La Plataforma Antiautopista ha advertit en un comunicat que en les obres de l'autopista Campos-Llucmajor es podrien estar utilitzant tones d'escòries tòxiques procedents de la incineradora de Son Reus. 

El 21 de novembre passat, la plataforma va demanar per escrit al Consell de Mallorca, a través de l'entitat Terraferida, informació sobre si s'utilitzarien aquests residus en les obres. "Ens preocupa que en aquest i en altres projectes viaris estiguin fent servir escòries procedents de la incineració, en concret de Son Reus", ha assenyalat aquest col·lectiu.

A més, adverteix que a la fitxa tècnica de caracterització d'escòries de la incineració de residus sòlids urbans del CEDEX es diu que "l'ús de les escòries en el camp de la construcció presenta problemes mediambientals a causa del contingut d'elements tòxics i problemes tècnics, ja que poden ser altament expansives".

Per part seva, el departament de Territori i Infraestructures del Consell ha negat la utilització d'escòries tòxiques en les obres de l'autopista i assegura que només empra "materials totalment homologats". Afegeix que "són un element reciclat utilitzat en les obres civils que substitueixen els àrids naturals, de manera que així s'evita que hagin d'usar-se materials procedents d'una pedrera i es potencia l'economia circular".

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF