Economia
Societat 28/02/2023

Juliette i el pont festiu disparen les vendes de material de muntanya

Fabricants i botiguers despatxen botes, polaines, bastons i elements per anar a esquiar

2 min
Una persona equipada amb bastons, botes i polaines camina per damunt la neu.

PalmaFabricants de botes i botigues especialitzades en material de muntanya aquests dies veuen com es disparen les vendes a causa de la neu que deixa Juliette i del pont de dia primer de març, que moltes de famílies i grups d'amics han aprofitat per anar a esquiar als Pirineus.

"Quan fa fred i neu, la nostra botiga s'omple de gent. Tot i que ja va fer una nevada fa quinze dies, ara hi torna a haver moltes de ganes d'aprofitar aquest pont per anar a trescar per la muntanya", comenta Aina Muñoz, responsable de vendes de Botes Bestard, des de la botiga de la fàbrica, a Lloseta. Segons la responsable, "d'ençà de dilluns les vendes s'han incrementat un 50 per cent en comparació amb la setmana passada". "No només hem venut les botes que feim nosaltres, sinó també elements com polaines, bastons i roba tèrmica. La gent vol pujar aquest dimarts a la muntanya i es prepara per fer-ho en condicions, perquè caminar amb els peus banyats, amb aquest fred, no és gens agradable", diu Muñoz.

A la botiga de Botas Cabrit, fabricant que també és llosetí, aquests dies també han notat un increment de vendes, però per una causa diferent. "Pot ser que qualcú hagi vengut a cercar botes per anar a la muntanya, però sobretot han estat pagesos que han vingut a cercar calçat per fer feina al camp, ara que tot és moll i està enfangat. Aquests professionals, ben igual que els muntanyencs, necessiten un calçat amb membrana impermeable, per poder fer feina amb comoditat", explica Xesca Comas, una de les responsable de Botas Cabrit.

A les botigues especialitzades també noten un increment de clients, però en aquest cas el relacionen amb la gent que aquests dies ha anat a esquiar als Pirineus. "Aquest mes de febrer, a diferència de l'any passat, ha estat molt bo pel que fa a vendes. Els nins no tenen escola i moltes famílies han anat a esquiar", diu Sion Oliver, responsable de la botiga especialitzada Kenia Outdoor, a les Avingudes de Palma. "De la nevada d'aquests dies, en fan més calaix les grans superfícies que no les botigues especialitzades. Nosaltres tenim polaines per una quarantena d'euros de mitjana; en canvi, a les grans superfícies les tenen més barates. Les persones que fan muntanya, a diferència de fa trenta anys, tenen material de qualitat disponible, perquè en compren de manera regular. En canvi, les grans superfícies viuen de clients que no estan avesats a anar a la muntanya i consumeixen segons fets puntuals, com és la nevada d'ara", explica Oliver.

Martí Dols, propietari de la botiga Es Refugi, a Bunyola, comparteix aquesta mateixa teoria. "He venut molt de material d'esquí aquest dies perquè hi ha hagut moltes de persones que se n'han anat a la Península. En canvi, de material de muntanya, les vendes han estat més regulars, com solen ser sempre durant aquesta època de l'any", explica Dols.

stats