Mascotes
Societat 10/04/2024

Les mascotes ja podran anar en tren i metro

Les persones que hi accedeixin amb els seus animals de companyia hauran de quedar al darrer vagó

ARA Balears
2 min
Un tren del SFM en una imatge d'arxiu

PalmaServeis Ferroviaris de Mallorca (SFM) permetrà a partir d'aquest divendres que els cans i altres animals de companyia viatgin al costat dels seus propietaris al tren i el metro. En una nota de premsa, la companyia ha anunciat que, després de la publicació del text aquest dijous en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB), les mascotes que estaran permeses seran els moixos, fures i petits ocells (no de corral), a excepció dels animals exòtics i les races de cans que estiguin incloses en la llista de potencialment perillosos.

Les persones que accedeixin al transport públic amb els seus animals de companyia hauran de viatjar, exclusivament, al darrer vagó i, per motius de seguretat, els cans hauran d'anar subjectes amb corretja i morral, mentre que la resta de mascotes hauran d'usar transportins. Pel que fa als cans, hauran de dur el microxip d'identificació corresponent. En el cas de les persones invidents o amb deficiència audiovisual, així com les persones amb discapacitat, podran accedir als vagons sense restriccions amb els seus cans entrenats. A més, s'especifica que els cans en període d'ensinistrament s'acullen a aquesta excepció. La mesura havia d'entrar en vigor a finals del mes de març, però s'ha endarrerit unes setmanes.

Amb tot, l'Associació d'Usuaris del Tren va alertar, quan es va anunciar la mesura, de la manca d'espai que el fet de dur mascotes pot comportar. Així, alhora que valora "positivament" la mesura, va instar SFM a incrementar el nombre de freqüències, ja que ha recordat que a cada trajecte, sobretot de tren, hi viatgen cada vegada més persones, juntament amb bicis, cadires de rodes, carros de compra i bebès, entre d'altres. Per tot plegat, ha considerat que fins que SFM no augmenti la capacitat, "no es podrà viatjar bé de cap manera".

stats