Enguany es podrien realitzar dues marxes a Lluc a peu

L'antiga junta del Grup Güell manté l'activitat per a dissabte 4 d'agost i un altre grup l'està organitzant per a dia 25

Per primera vegada a la història, l'estiu del 2018 podria ser el primer a acollir dues pujades a Lluc a peu. Justament l'any que l'esdeveniment compleix els seus 45 anys d'existència. Les desavinences a l'antiga junta del Grup Güell, presidida per Isaac Hernández, i un altre grup que es va escindir, encapçalat per Miquel Pellicer, podrien fer que enguany l'activitat se celebràs per partida doble.

Tot i que, inicialment, el Grup Güell va assegurar que les ajudes del Consell de 25.000 euros per organitzar la marxa no eren suficients, finalment aquesta sí que es farà i se celebrarà, com cada any, el primer cap de setmana d'agost. El grup va presentar la documentació pertinent i, per tant, pot accedir a les ajudes que la institució insular té per a l'organització de grans esdeveniments. Tot i això, des dels serveis de comunicació del Consell asseguren que el Grup Güell ha renunciat als permisos necessaris per organitzar l'activitat. Això significa que un grup màxim de 30 persones podrien participar en aquesta marxa i s'haurà de celebrar de manera alternativa i sense comptar amb la presència policial ni d'ambulàncies.

D'altra banda, el grup que es va escindir de l'actual junta, capitanejats per Miquel Pellicer, continuen unint esforços per poder organitzar una marxa a Lluc a peu un altre dia. Concretament, la idea és celebrar-la el proper 25 d'agost. Compten ja amb dos proveïdors, Eroski i Coca-Cola, i uns 25 voluntaris per organitzar la marxa. Pellicer reconeix que els temps són molt justos i que potser no puguin disposar del finançament suficient. Calculen que la marxa requerirà un pressupost mínim de 15.000 euros per pagar, entre altres coses, l'assegurança d'activitats i el pla de seguretat privada signat per un enginyer. Tot i això confien que si entreguen tota la documentació entre el 10 i 15 d'aquest mes, el Consell no podrà negar-los una ajuda de 25.000 euros.

Des del consell asseguren que només hi ha diners per a una marxa i que va ser el Grup Güell el primer a presentar la documentació per accedir a aquestes subvencions. Creuen que el fet que el Grup Güell no hagi volgut renunciar a l'ajuda econòmica però sí hagi desistit a demanar els permisos només es pot llegir d'una manera. Impedir que l'altre col·lectiu pugui accedir als ajuts i, en conseqüència, organitzar la marxa. També consideren que existeixen motivacions polítiques darrere el Grup Güell a l'hora de desprestigiar les ajudes del Consell i el seu suport per a la celebració de l'esdeveniment.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF