Societat 12/07/2018

Els antics socis del Grup Güell organitzen una pujada a Lluc alternativa

A causa de les discrepàncies amb la junta actual, presidida per Isaac Hernández, socis com Miquel Pellicer estan organitzant una marxa que partirà del barri Verge de Lluc

Aina Riera Serra
2 min
Els antics socis del Grup Güell organitzen una pujada a Lluc alternativa

Palma"És complicat però ho aconseguirem". Així d'esperançat es mostrava Miquel Pellicer, un dels socis més antics de la junta del Grup Güell. Pellicer està fent mans i mànigues perquè la marxa a Lluc, que arriba a la seva 44a edició, se celebri com cada any.

La junta actual, presidida per Isaac Hernández, va anunciar que no es podria celebrar l'activitat perquè les ajudes provinents del Consell de Mallorca, que enguany arriben a 25.000 euros, no són suficients.

Pellicer s'ha mostrat molt clar en aquest sentit. "No és veritat que hi hagi una manca de finançament, en realitat enguany ha augmentat. L'únic que ha fet l'Ajuntament és cancel·lar un punt de llum. Si hem d'anul·lar la marxa per aquest motiu, estam arreglats", declara.

Miquel Pellicer explica que l'actual president de la junta, Isaac Hernández, no va ser escollit democràticament i que ell i els seus quatre socis no tenen cap intenció que la marxa se celebri. Declara que, normalment, tots els papers i les sol·licituds s'entregaven amb sis mesos d'antelació i que enguany es varen presentar el 10 de juny, fet que demostra el desinterès de l'actual junta per tirar endavant l'activitat. Pel que fa als motius que podrien motivar aquesta manca de voluntat, Pellicer diu que prefereix no expressar la seva opinió.

"Hem demanat que ens cedeixin la gestió de la pujada a Lluc però no ens contesten ni al telèfon", explica.

Pellicer ha rebut el suport de la Federació de les Associacions de Veïns de Palma, l'associació de Verge de Lluc i altres empreses d'organització d'esdeveniments. D'altra banda, cerca finançament per poder avançar els doblers als serveis de seguretat i ambulàncies. Diu que els proveïdors s'hauran d'adaptar i potser hauran de cobrar un poc més tard però que la marxa s'ha de celebrar.

Per a l'organització d'aquesta marxa alternativa Pellicer es veu obligat a cercar un altre punt de partida que no sigui el Güell. En aquest cas, està estudiant la possibilitat d'iniciar la ruta al barri de Verge de Lluc.

stats