Societat 22/12/2020

Martí March avisa que "el segon trimestre no serà fàcil" a les escoles

Així i tot, el conseller d'Educació, Recerca i Universitat no preveu que no es retorni a les classes presencials

Ara Balears
2 min
Un grup de nins el primer dia de classe d'aquest curs

PalmaEl conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha assegurat aquest dimarts que es manté el calendari del curs escolar, el qual es reprendrà a partir del 8 de gener, i ha destacat que "el segon trimestre no serà fàcil", malgrat que la transmissió del covid-19 és mínima a les aules. "De moment no hi ha cap canvi i el calendari es manté", ha dit March durant la presentació de l'avantprojecte de llei educativa. Malgrat això, si en els consells de Govern que queden es decideix algun canvi en funció de la situació sanitària, March ha dit que "es comunicarà de manera oficial".

A més, el conseller ha agraït la feina als docents, equips directius i alumnes en el darrer dia de classe del primer trimestre per aconseguir "començar el curs amb la màxima seguretat sanitària possible". També ha precisat que, malgrat que "darrerament hi ha més casos" per la situació de les Balears, les dades diuen que la transmissió als centres és mínima i els controls funcionen" sobretot per "la bona feina que estan fent els equips dels centres públics i concertats, directius, docents, alumnes i famílies".

Malgrat la situació de la pandèmia, March ha assegurat que no es preveu que no es torni a les classes presencials. "Hi ha d'haver una catàstrofe pandèmica", ha afegit. "El segon trimestre no serà fàcil, ho tenim clar. Els mesos de gener i febrer seran complicats en l'àmbit sanitari, però tal com s'han fet els protocols i les mesures sanitàries i com s'estan comportant el professorat, l'alumnat i les famílies, és important continuar en aquesta direcció", ha comentat, a més d'insistir que les dades diuen que la transmissió en l'àmbit escolar és mínima, encara que, "si hi ha un increment comunitari de contagis, també hi ha un increment dels casos que entren dins l'escola".

stats