Societat 30/07/2021

Les Balears aposten per una educació més digital

La conselleria dotarà als centres educatius de les eines necessàries per a garantir un nou format educatiu

ARA Balears
2 min
Alumnes d'una escola seguint una classe amb mascareta

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest divendres la distribució dels 22 milions d'euros del Fons de Cooperació Territorial per a la Digitalització i ha refermat l'aposta per una educació més digital. Amb aquesta partida pressupostària, la conselleria dotarà als centres educatius de les eines necessàries per a garantir un nou format educatiu basat en la tecnologia, així com programes de formació per als docents per a garantir la interacció del professor i alumnat en continguts digitals.

Segons ha detallat el Govern balear, en una nota de premsa, Educació destinarà 19 milions d'aquesta partida pressupostària per instal·lar aules digitals amb els equipaments tecnològics pertinents, 299.922 euros a la formació digital per als docents de les Illes Balears i més de 3 milions per a la dotació de dispositius mòbils per a alumnat vulnerable.

El conseller d'Educació ha explicat que aquests fons "contribuiran a consolidar la línia ja iniciada per part de la Conselleria de millora digital dels centres educatius". En aquest sentit, el conseller ha destacat l'esforç que s'ha realitzat els darrers anys per millorar la connectivitat i ha destacat que aquesta inversió és una demostració més de la intenció de la conselleria per digitalitzar l'educació illenca.

March defensa la llei d'educació davant les acusacions de l'escola concertada 

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March ha tornat a sortir en defensa de la llei d'educació de les Illes Balears i ha remarcat que la normativa sí que té en compte l'escola concertada. Després de les acusacions d'aquest col·lectiu, March ha negat que hagi negociat amb la plataforma Schola Libera per tal d'incloure noves esmenes a la llei.

Durant la roda de premsa, March ha destacat que ja han tingut nombroses reunions amb l'escola concertada, però ha reiterat que tant ell com la Conselleria tenen "les portes obertes" perquè els representants d'aquests centres educatius presentin els seus dubtes i les seves propostes de canvi i ha anunciat que es duran a terme alguns canvis per permetre que els alumnes de les escoles públiques i els de les concertades tinguin "els mateixos drets i les mateixes oportunitats".

El conseller ha explicat que aquesta llei ha de comptar amb el consens de "tots" perquè s'ha elaborat amb l'objectiu que sigui una normativa amb "un llarg recorregut" i que no ha de canviar "governi qui governi".

stats