Parc fotovoltaic
Societat 30/01/2024

Marratxí reitera al Govern la seva negativa al parc fotovoltaic de Son Bonet

El Consistori s'ha pronunciat arran de la resolució del TSJIB, en la qual s'estima parcialment el projecte fotovoltaic

ARA Balears
2 min
Protesta de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd

PalmaL'Ajuntament de Marratxí ha reiterat la seva negativa a la construcció del parc fotovoltaic projectat a Son Bonet, entre el Pont d'Inca i el Pla de na Tesa. El Consistori ha traslladat el seu desacord a través d'un escrit a la Comissió de Medi Ambient. La decisió d'enviar aquest escrit al Govern s'ha pres després que l'equip de govern hagi tingut coneixement de la resolució dictada el 8 de gener de 2024 pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), en la qual s'estima parcialment la petició d'Aena de mesures cautelars.

Segons ha informat aquest dimarts l'Ajuntament en un comunicat, a conseqüència d'aquesta resolució, s'haurà de continuar amb la tramitació del procediment ambiental, fet pel qual l'Ajuntament, representat pel batle, Jaume Llompart, ha reiterat el seu informe desfavorable i la seva oposició al desenvolupament del parc fotovoltaic, "arran de les condicions en què s'ha projectat". "La ubicació del parc és una zona classificada per les normes subsidiàries com a Sistema General d'Espai Lliure Públic, també prevista per a la continuació dels carrers Son Bonet, Can Balo i Can Frontera", diu la carta. Igualment, assenyala que "no s'han estudiant en profunditat altres alternatives de menor impacte per a l'entorn i la qualitat de vida dels residents, que es veuria greument afectada per la privació de l'ús d'aquest espai lliure i les molèsties que això provocaria".

En aquesta línia, la carta explica que "el projecte és inadeqüat des d'un punt de vista ambiental, urbanístic, paisagístic, de mobilitat sostenible i de conservació dels edificis protegits", motiu pel qual des del Consistori han demanat que es tingui en compte l'escrit i que la Comissió Balear de Medi Ambient resolgui en sentit desfavorable la sol·licitud d'avaluació ambiental". A més, assenyala que l'Ajuntament de Marratxí enviarà els informes emesos pels serveis tècnics municipals en sentit negatiu, tant pel que fa referència al projecte constructiu com per les mancances i afeccions mediambientals que es deriven de l'estudi d'impacte ambiental. "Aquest equip de govern no està en contra dels parcs fotovoltaics i de les energies renovables en cap cas, estam en contra del que pot perjudicar la qualitat de vida dels veïns", ha finalitzat el batle.

stats