Monarquia
Societat 05/08/2022

Marivent acull per primer cop prop de 400 representants de la societat balear

Els reis Felip VI i Letícia i la reina Sofia han canviat l'escenari tradicional d'aquesta trobada, l'Almudaina, per la seva residència d'estiu

3 min
Els reis Felip VI i Letícia i la reina consort, Sofía, saludant la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dijous.

PalmaEl palau de Marivent ha acollit aquest dijous per primera vegada la recepció tradicional d'estiu dels reis als representants de la societat balear. Fins ara, aquesta trobada s'havia fet al palau de l'Almudaina. En total, prop de 400 persones han assistit a un sopar a l'exterior de Marivent, amb un càtering elaborat per Santi Taura.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha estat la primera a rebre la benvinguda dels reis Felip VI i Letícia a les 21 h en punt, seguida de la consellera de Presidència, Igualtat i Funció Pública, Mercedes Garrido; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. Entre els primers a arribar hi han estat el president del Parlament balear, Vicenç Thomàs; la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo; el batle de Palma, José Hila, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Així, la Casa Reial ha inclòs en el llistat de convidats autoritats de les Illes –del Govern, consells insulars, diputats i senadors, i representants sindicals–. Ara bé, no tothom ha acceptat la invitació. Tots els membres de MÉS per Mallorca l'han rebutjada i alguns d'Unides Podem, també; encara que el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, sí que hi ha estat present. També han declinat la convidada entitats com ara l'STEI Sindical i l'associació LGTBI Ben Amics.

D'altra banda, entre els representants escollits per la Casa Reial també hi eren els premis Ramon Llull 2020/2022, Medalles d'Or de les Illes 2022, membres del món econòmic i empresarial, personalitats vinculades al turisme i la cultura, investigadors o persones del món de l'esport i les arts. A més, hi estaven convidats els estudiants amb les millors notes de les PBAU 2020, 2021 i 2022; representants de la sanitat, serveis d'emergència i protecció civil; representants de confessions religioses i títols nobiliaris i gent dels mitjans de comunicació i de la moda illenca.

Assistents destacats

Entre els assistents que s'hi han pogut veure destaquen el fiscal superior de les Balears, Bartomeu Barceló; el cantant Jaume Anglada; l'actor Joan Carles Bestard; la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, i la presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas. També han acudit a la cita els cuiners Maca de Castro i Koldo Royo, el director de cinema Agustí Villaronga; el president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), Jordi Mora, i el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

De l'àmbit polític, han passat per Marivent Margalida Prohens, José Ramón Bauzá i Mercedes Celeste (PP); Patricia Guasp, Marc Pérez Ribas i Eva Pomar (Cs), i Jorge Campos i Montse Amat (Vox). Pel que fa als mitjans, hi han assistit el director general d'IB3, Andreu Manresa; el director en funcions de l'Última Hora, Albert Orfila; la directora del Diario de Mallorca, Marisa Goñi; la directora d'elDiario.es a les Balears, Angy Galvín; el director de COPE a les Illes, Xavi Bonet; i la directora de l'ARA Balears, Maria Eugènia Quetglas.

Tots els convidats han sopat d'un càtering elaborat pel cuiner Santi Taura. Entre els plats del menú –que la Casa Reial ha fet públic a través d'un comunicat–, destaquen minipanades de peix, un pastís d'albergínia, gamba vermella amb arròs i ou frit, coca de trempó o cevitxe de marisc.

Manifestació a l'exterior

Mentrestant, una dotzena de persones es manifestaven a les portes de Marivent convocades per #ArruixBorbons, Jubilats per Mallorca, Assemblea Sobiranista de Mallorca i Recuperem Marivent. A banda de reclamar la recuperació de Marivent per part de la ciutadania, els manifestants portaven cartells que reclamaven la independència i denunciaven "Madrid ens roba".

Una dotzena de manifestants a les portes de Marivent.
stats