Societat 21/11/2020

El 93% dels residus recollits a les platges de Cabrera són plàstics

El Parc Nacional ha presentat els resultats d'un projecte d'àmbit europeu

Ara Balears
1 min
Voluntaris de Creu roja han participat en la recollida i classificació dels residus trobats.

PalmaEl Parc Nacional de Cabrera ha participat aquesta setmana en la sisena trobada del Comitè directiu del projecte Plastic Busters MPAs. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, en aquesta iniciativa s'ha duit a terme un estudi que ha determinat que el 93,88% dels residus recollits a les platges d'aquest arxipèlag eren plàstics. Per tipologies, el 24,18% dels residus han estat plàstics d'entre 2,5 cm i 50 cm. En segon lloc, es troben els taps de botella (14,38 %.) i en tercer lloc les peces de poliestirè d'entre 2,5 cm i 50 cm (12,86%).

El Govern ha explicat que el projecte Plastic Busters MPAs té l'objectiu d'abordar l'impacte dels residus marins a les àrees protegides costeres a través d'accions que aborden tot el cicle de gestió dels residus, des del monitoreig i l'avaluació fins a la prevenció i la mitigació. El Parc Nacional forma part del projecte com a soci i com un dels dotze espais on es desenvolupen aquest tipus d'iniciatives.

El projecte es marca un termini de quatre anys amb l'objectiu d'entregar un diagnòstic quantitatiu i qualitatiu dels impactes dels residus a la mar a les Àrees Marines Protegides (AMP) de la Mediterrània. Cabrera és una de les quatre AMP que participen en el projecte conjuntament amb el Parc Nacional de l'arxipèlag toscà (Itàlia), el Parc Nacional Marí de Zakynthos (Grècia) i el santuari de Pelagos (França i Itàlia).

stats