Societat 19/08/2021

Maria de Dinamarca abandera els colors de la bandera LGTBIQ+

La futura reina consort dels danesos ha intervingut en el Fòrum de Drets Humans de Copenhaguen fent especial referència als drets del col·lectiu

2 min
Mary de Dinamarca a l'entrada del Fòrum dels Drets Humans de Copenaguen

BarcelonaMaria de Dinamarca és una de les princeses europees que més s'identifiquen amb la lluita a favor del col·lectiu LGTBIQ+. Sense anar més lluny, aquesta setmana ha presidit l'obertura del Fòrum de Drets Humans de Copenhaguen 2021, vinculat amb la celebració del WorldPride i dels EuroGames. El WorldPride se celebra entre el 12 i el 22 d'agost a Copenhaguen i a la ciutat sueca de Malmö simultàniament i inclou concerts i espectacles reivindicatius. Els EuroGames són del 18 al 21 d'agost i tenen com a missió lluitar contra la discriminació en l'esport i afavorir la diversitat.

Com a ambaixadora de les Nacions Unides i patrona del WorldPride i dels EuroGames, la futura reina consort del danesos ha inaugurat el citat Fòrum de Drets Humans, en què ha defensat assegurar la inclusió de les persones LGTBI i ha recordat que la fi de la discriminació dels que formen part d'aquest col·lectiu forma part dels objectius de les Nacions Unides. "La conferència d'avui intenta prevenir la persecució de persones pel que creuen, pel seu origen ètnic o per les persones que estimen. Ja en la primera sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1946, els líders mundials van discutir un document per garantir els drets de totes les persones a tot el món. Això es va convertir en la Declaració Universal dels Drets Humans adoptada el 1948. De la captivitat i l'opressió en va sorgir el reconeixement que "tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets", va expressar la princesa.

"Els drets sexuals són alguns dels drets humans més íntims i fonamentals i, per tant, són el nucli de la dignitat humana i el desenvolupament humà. Encapsulen els drets per prendre decisions informades sobre els aspectes més bàsics de la vida: el cos, la sexualitat, la salut i les relacions... i a qui estimem i amb qui escollim viure", ha afegit la princesa, nascuda a Austràlia fa 49 anys. "Encara que estem al 2021, massa persones LGTBI continuen sent víctimes d'odi, violència, discriminació, assetjament i maltractaments. I això no podem ni hem d’acceptar-ho", va concloure la princesa.

Més enllà dels discursos, Maria també ha volgut deixar una imatge per a la posteritat abanderant els colors que representen el col·lectiu LGTBIQ+. Ho ha fet aprofitant el moment de l'entrada a la seva conferència. Aprofitant que plovia, la princesa ha agafat ella mateixa un paraigua amb els colors de l'arc de Sant Martí, una imatge que posteriorment ha difós el compte oficial de la monarquia danesa a Instagram.

stats