Salut
Societat 22/11/2022

La mare de Gwyneth Paltrow revela que va patir el mateix càncer que el seu marit

Segons explica Blythe Danner a 'People', va mantenir la seva malaltia en secret als seus fills tant com va poder

2 min
Blythe Danner

BarcelonaBlythe Danner, la mare de l'actriu Gwyneth Paltrow, ha confessat que va patir el mateix tipus de càncer que el 2002 va acabar amb la vida del seu marit, el director cinematogràfic Bruce Paltrow. Així ho explica Danner, que també és actriu, en una entrevista publicada a la revista People. "A tothom li toca el càncer d'alguna manera, però no és normal que una parella desenvolupi el mateix", revela Danner, de 79 anys, diagnosticada amb un carcinoma adenoide quístic el març del 2018 després de trobar-se malament mentre treballava en un projecte a Londres.

El carcinoma adenoide quístic és un tumor que sol aparèixer a les glàndules salivals i que posseeix un caràcter destructiu local que afecta les zones del cap i del coll. La seva capacitat de generar metàstasi és reduïda, però, de vegades, es pot estendre als ganglis o al pulmó. Tot i això, segons les declaracions de la protagonista de la pel·lícula Meet the parents, actualment es troba "lliure de càncer" després de sotmetre's a tres cirurgies i diferents tractaments. "És una malaltia sigil·losa, però ara estic bé, de meravella, i tinc sort d'estar viva", va assegurar Danner.

La guanyadora d'un premi Emmy, que va superar el tumor el 2020, va detallar que va recordar el seu marit després de rebre el diagnòstic. "Vaig pensar: Bruce, et sents només allà dalt?", va explicar la protagonista de la sèrie Will & Grace sobre la coincidència en aquesta mateixa malaltia, que a Paltrow li va ser detectada el 1999, quan tenia 56 anys. A més, l'actriu va assegurar que l'experiència de la pèrdua del seu marit la va ajudar a afrontar la seva malaltia "sense por".

Del matrimoni entre Danner i Paltrow van néixer l'actriu Gwyneth Paltrow (50 anys) i el guionista Jake Paltrow (47), als quals la seva mare va ocultar la seva malaltia al principi per no preocupar-los. "Quan me'n vaig assabentar, em vaig quedar molt sorpresa i em va fer por perquè era una situació molt semblant (a la del seu pare). Així i tot, ho va portar molt bé", va relatar Gwyneth Paltrow, present en la mateixa conversa amb People. Danner continua en actiu i fins i tot va estrenar els films Strange But True (2019) i The Tomorrow Man (2019) durant el temps en què es trobava en procés de tractament.

stats