Societat 28/09/2022

La mar Mediterrània, protagonista en la Nit de la Recerca 2022

Enguany hi ha programades més d'una vintena d'activitats, com xerrades, cites ràpides amb investigadors, exposicions i jornades de portes obertes

ARA Balears
2 min
La Dragonera.

PalmaLa Nit de la Recerca torna a les Illes gràcies als organismes del sector, la UIB i el suport del Govern. L'Executiu balear ha anunciat que enguany hi ha programades més d'una vintena d'activitats, com xerrades, cites ràpides amb investigadors, tallers, exposicions i jornades de portes obertes. La mar Mediterrània, juntament amb altres activitats de l'àmbit científic, serà un dels temes protagonistes d'aquesta edició.

El SOCIB ha preparat un conjunt d'activitats que es desenvoluparan al moll de Palma al voltant del vaixell oceanogràfic. Hi haurà tallers per a infants, canyes amb científics, una visita guiada al vaixell i una exposició al voltant del projecte europeu d'estudi de les mars i oceans. Per la seva banda, l'Imedea ha organitzat una Fira de la Ciència que es farà al CaixaFòrum.

La UIB ha preparat itineraris científics per Palma conduïts per guies experts en el tema. Així mateix, hi haurà cinefòrum al voltant del film La tortuga vermella i un tast de cuina mediterrània.

L'Idisba, per part seva, ha organitzat actuacions per a diferents tipus de públics. Hi haurà contes per als més petits a la llibreria Baobab de Palma; dues sessions de ciència al bar, una a Sencelles i l'altra a Palma, i una taula rodona per abordar com respongueren els científics i centres d'investigació de les Illes al gran repte que va suposar l'arribada del covid.

Tota la programació es pot consultar al web nitsdelsinvestigadors.cat. La iniciativa és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea i se celebra des del 2005 a més de 250 ciutats europees simultàniament.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha assegurat que les Balears "destaquen per la generació de coneixement, liderant els rànquings de publicacions científiques a escala estatal".

stats