Noguera exigeix a Salom que retiri el recurs contra la carrera professional

Els sindicats han sortit un cop més al carrer per reclamar que "els acords es respecten, no s'impugnen"

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha exigit aquest divendres que la delegada del govern, Maria Salom, retiri el recurs que va presentar contra la carrera professional perquè "la seva decisió retalla els drets dels funcionaris".  Noguera critica que "Salom ha plantejat un fet antinatural" que perjudica tant els funcionaris com els habitants de les Illes. 

Precisament aquest divendres, prop de 50 treballadors s'han manifestat davant la Delegació de govern contra la suspensió de la carrera professional i la consegüent minva dels salaris. Aquesta no és la primera concentració, ja que els treballadors s'han manifestat cada divendres durant tot el mes de maig.

Els sindicats UGT, CCOO, STEI-i i CSIF asseguren que la suspensió afecta fins a 6.000 professionals dels ajuntaments de Palma, Santa Eugènia i Lloseta, del Consell de Mallorca i de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i demanen  el plus salarial d'entre 100 i 700 euros que suposa el complement de la carrera professional. "Els acords es respecten, no s'impugnen", "no a la suspensió de la carrera professional" i "defensam l'autonomia local" són alguns dels lemes que es podien llegir a les pancartes de protesta. 

Titllen, a més, com a principal responsable d'impugnar els acords a la  delegada de l'executiu de Mariano Rajoy a Balears, Maria Salom. Recorden que aquesta va enviar una carta a tots els municipis perquè s'abstinguessin d'aprovar acords de carrera professional a les administracions locals, amb l'argument que no hi ha administració legal. Per aquest motiu, des dels sindicats exigeixen com a úniques solucions la dimissió de Salom o la seva cessió per part del Govern central. 

La intenció dels sindicats és repetir la protesta cada divendres davant la Delegació del govern també durant tot el mes de juny per tal de pressionar l'executiu de Mariano Rajoy i recuperar el complement salarial. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF