Societat 14/03/2018

Criden a participar de manera "massiva" en les manifestacions de dissabte per unes "pensions dignes"

Sindicats, partits polítics d'esquerra i la Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca han realitzat avui la convocatòria

Ara Balears
2 min
Criden a participar de manera "massiva" en les manifestacions de dissabte per unes "pensions dignes"

PalmaSindicats, partits polítics d'esquerra i la Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca han cridat avui a la participació "massiva" de la ciutadania en les manifestacions per unes "pensions dignes" que s'organitzen aquest dissabte a Palma, Maó, Ciutadella, Eivissa i Formentera i a algunes ciutats espanyoles.

La secretària de Formació de la Federació de Pensionistes i Jubilats d'UGT, Mundita Bustins, i el secretari de Joventut de CCOO, Alfredo Gutiérrez, han demanat la derogació de la reforma de pensions del PP de 2013, la seva revaloració en funció de la pujada de l'IPC i mesures per garantir el poder adquisitiu de totes les pensions presents i futures.

"Estam lluitant per nosaltres, però també pels que venen darrere", ha afirmat Bustins, mentre que Gutiérrez ha assenyalat que la defensa del sistema públic de pensions afecta no només els "padrins", sinó "tota la societat, especialment els joves".

Bustins i Gutiérrez han coincidit a reclamar també la derogació de la reforma laboral del PP perquè és la responsable de "salaris baixos que impedeixen el pagament de les pensions".

"El PP diu que no hi ha doblers per a l'increment de les pensions, però sí que destina 2.000 milions d'euros al rescat de les autopistes", s'ha queixat Bustins.

"Demanam als joves, pares i padrins que surtin al carrer dissabte per defensar el sistema públic de pensions que la dreta d'aquest país s'ha intentat carregar els darrers anys", ha afegit Gutiérrez.

Bustins ha insistit que amb una pujada de les pensions del 0,25 per cent la majoria dels pensionistes no "podem fer res", tenint en compte que s'incrementa més el preu "del lloguer, el llum i el gas".

A les Balears, les manifestacions sortiran a les 11.30 hores de la plaça d'Espanya de Palma, i a les 12.00 hores del parc de la Pau d'Eivissa, de la plaça de la Constitució, de la plaça de l'Esplanada de Maó i de la plaça l'Ajuntament de Ciutadella.

Les entitats convocants de la manifestació són Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, UGT, CCOO, USO, STEI-i, PSIB-PSOE, Podem, Més, i Esquerra Unida.

stats