Societat 27/02/2023

La manca d'aparcament a Santa Catalina, "un altre impacte de l'especulació" per al veïnat

L'Associació del Barri Cívic denuncia que "la saturació provocada per la massificació de l'oci nocturn fa que molts veïns no aconseguim trobar lloc en tornar de la feina"

ARA Balears
2 min
Un carrer del barri palmesà de Santa Catalina.

PalmaDesprés dels problemes de renou i brutor, ara arriben els de manca d'aparcament. L'Associació del Barri Cívic de Santa Catalina ha denunciat aquest dilluns en un comunicat que "durant el vespre resulta impossible" aparcar en aquesta zona de Ciutat per als residents, fet que consideren "un altre impacte de l'especulació". "La saturació provocada per la massificació de l'oci nocturn fa que molts veïns amb distintiu de resident ORA no aconseguim de cap manera trobar lloc per aparcar en arribar a casa després de la feina, cosa que trasllada el problema als barris del costat", adverteixen.

L'associació subratlla que "són nombrosos els que, en acudir a Santa Catalina per sortir de copes, aparquen als cantons o passos de vianants, cosa que impedeix el pas i compromet la seguretat viària". A més, asseguren que "és freqüent veure motos aparcades en zones destinades a cotxes per reservar una plaça a alguns restaurants o flotes de desenes de motos de lloguer privat, que ocupen nombroses places destinades al pàrquing de cotxes".

Davant això, proposen com a mesura que "a partir de les 20 h es transformi en zona d'estacionament limitat exclusivament als residents les places d'aparcament que durant el dia funcionen com a zona ORA". Segons l'associació, aquest tipus de mesures "ja s'han adoptat a altres ciutats, i han donat bons resultats per als residents, i no requereixen gran inversió pública i encaixen perfectament en les tendències de mobilitat més sostenibles".

D'aquesta manera, afegeixen, "els clients dels establiments poden acudir al barri en transport públic, caminant, en taxi o usar les opcions de pàrquing públic, mentre que els veïns no pateixen un problema afegit". Així, esperen que les "autoritats municipals i de la policia apliquin les polítiques i mesures concretes davant aquesta situació de saturació i de males pràctiques d'aparcament".

stats