Societat 06/06/2022

Veïns de Santa Catalina inicien una campanya de denúncies contra els establiments "especialment problemàtics"

Per ara, tenen un llistat de 27 locals que incompleixen alguna de les normatives vigents

ARA Balears
1 min
Vista del barri de Santa Catalina

PalmaL'Associació Barri Cívic Santa Catalina ha començat una nova campanya per erradicar l'incivisme de la zona. En una nota de premsa que ha recollit Europa Press, han informat que han començat a interposar denúncies als locals "especialment problemàtics" a l'Ajuntament de Palma. En concret, estan denunciant renous, ús abusiu de les terrasses, incompliment d'horaris, el fet que hi hagi televisions o altres aparells de so a la via pública, la venda d'alcohol fora de les hores permeses i altres irregularitats.

Així, han assegurat que en aquests moments tenen un llistat de 27 locals, dividit en tres nivells de conflictivitat. En els nivells més alts es troben les dues discoteques situades a la plaça del Vapor del Jonquet, dos dels bars de copes situats al carrer de Monsenyor Palmer, un que es troba en la confluència dels carrers de Dameto i el Cotoner, i el del carrer de la Fàbrica.

"Aquest 'cens de zones calentes' l'estan controlant els veïns més afectats, que estan recaptant informació sobre la mena de llicència que tenen, si s'ajusta a l'activitat que realment fan i si compleixen altres aspectes de la normativa", han subratllat. A més, han afegit que "alguns residents han començat a mirar els nivells acústics amb una entitat acreditada en la matèria i els primers resultats demostren la clara vulneració de la normativa".

Amb tot, han comentat que aquesta campanya de denúncies és la segona passa que han fet, després de la campanya de cartells en finestres, balcons i terrasses del barri. Més de mig centenar d'afectats pel renou de l'oci nocturn s'han sumat a la iniciativa i en els seus habitatges pengen les pancartes amb el lema 'Silenci, Respecte, Civisme'.

stats