Educació emocional
Societat 27/09/2023

Manacor posa en marxa un canal per oferir recursos emocionals als joves

La iniciativa inclou una sèrie de tallers que estan inclosos a la guia educativa d'aquest curs

ARA Balears
2 min
El departament de Joventut de Manacor

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha posat en marxa un nou canal de comunicació amb el jovent del municipi per oferir recursos per abordar la salut emocional. A través del Departament de Joventut, els joves que ho desitjin podran accedir a la informació que s'oferirà a través de les xarxes socials d'aquesta àrea.

La delegada del departament i regidora de Serveis Socials, Carme Gomila, ha explicat que l'objectiu és aconseguir una comunicació "molt més directa i propera al seu llenguatge". En roda de premsa, Gomila ha explicat que "és desestigmatitzar la salut mental i alhora servir de referència".

A la presentació també hi ha participat Soraya Chaib, qui ha explicat que els joves de la seva generació comencen a parlar "amb més naturalitat" sobre les emocions, però "encara falta molta feina per fer". Per això, a part de les xarxes socials, on es publicarà contingut divers, el Departament de Joventut durà a terme una sèrie d’accions durant el curs escolar per tal de prevenir i donar eines.

Així mateix, aquest curs escolar també s’impartiran una sèrie de tallers que estan inclosos a la guia educativa que els centres escolars rebran properament, com ara Patis Tranquils, xerrades per a famílies, grups de mares i pares, etcètera. Patis Tranquils és una iniciativa que sorgeix de les reflexions conjuntes entre professionals orientadors i professorat sobre la dificultat de trobar espais i temps de silenci durant la jornada escolar.

En aquest sentit, es pretén oferir un espai de recés del renou ambiental i emocional que trobam als patis dels centres educatius i donar a conèixer pràctiques senzilles de mindfulness per enfocar l’atenció. Pel que fa a l’oferta complementària per a famílies, pretén oferir un espai a les mares i pares per poder expressar les seves inquietuds, aprendre de la realitat que viuen els seus fills i filles, a més de reflexionar sobre el que representa la seva funció parental. Així mateix, també pretén acompanyar de manera puntual les mares i pares en aquelles situacions de més dubte o dificultat.

stats