30è aniversari
Societat 02/04/2024

Manacor acull aquest divendres el 30è aniversari dels Joves de Mallorca per la Llengua

L'acte tindrà lloc a partir de les 22 hores al polígon industrial de la ciutat

ARA Balears
2 min
30è aniversari

PalmaEls Joves de Mallorca per la Llengua celebren aquest divendres el 30è aniversari amb un concert en el qual participaran diversos artistes. L'acte tindrà lloc aquest divendres a partir de les 22 hores al polígon industrial de Manacor (entre el carrer dels Picapedrers i el carrer dels Oliveristes). El sus de l'esdeveniment anirà a càrrec de Maria Hein. Després serà el torn dels catalans The Tyets, que actuaran per primera vegada a Mallorca; la música de Plan-ET també serà present a la festa i, finalment, la PD Lluca farà la cloenda del 30è aniversari. A més, el concert anirà precedit de cercavila.

Aquest serà el primer concert de Tyets a Mallorca, el grup que ha revolucionat el panorama musical català amb el seu darrer disc Èpic solete, amb cançons tan conegudes com 'Bailoteo', 'Olívia' o 'Coti x coti', que, només a Youtube, acumula 8,6 milions de reproduccions entre la versió original i el remix.

Per la seva banda, Maria Hein va treure aquest novembre el seu segon àlbum, Tot allò que no sap ningú, amb sons més electrònics d'allò a què ens té acostumats i donant molt de protagonisme a la veu. Té col·laboracions amb Mushka, Julieta o Ginestà. El seu tema més conegut, fins fa poc, era una versió electrònica de la cançó popular 'La dama de Mallorca' . La felanitxera s'ha convertit en una veu consolidada ja en el panorama musical català.

Plan-ET, que també ha tret disc fa molt poc, en el seu cas al febrer, Amor blindat. El manacorí ens farà ballar i botar amb el seu trap mesclat amb sons de techno que tant interpel·la el públic en directe, com es va veure a l'Acampallengua, on ja va actuar. Finalment, la punxadiscs Lluca donarà el colofó final amb música de tots els colors.

L'entitat ha recordat que enguany "és especial" per a Joves de Mallorca per la Llengua ja que arriba a la tercera dècada "en bona forma". En aquest sentit, han recordat que aquest 2024 també se celebrarà el Correllengua arreu de les Illes i acabarà amb la Diada per la llengua a la Plaça Major de Palma, coorganitzada amb l'OCB.

stats