Societat 07/05/2019

Els pares de la mallorquina desapareguda a París demanen no convertir el cas en un circ

La família de la jove es troba a la capital francesa seguint de prop els avanços de la recerca

Ara Balears
2 min
Les autoritats franceses han obert una recerca, en col·laboració amb la Guàrdia Civil

PalmaLa Fiscalia de París ha obert una recerca per la desaparició de l'estudiant espanyola Natalia Sánchez Uribe, a qui se li va perdre la pista en la capital francesa dimecres passat, segons van informar a l'agència Efe fonts judicials. La Brigada de Repressió de la Delinqüència a les Persones (BRDP, per les seves sigles en francès), dins de la Direcció de la Policia Judicial, ha assumit la recerca per "desaparició inquietant".

Sis dies després de la desaparició de l'estudiant mallorquina Natalia Sánchez Uribe, la recerca continua amb discreció, seguida de prop a París per la família i per companys sorpresos davant la notícia. Els pares de l'estudiant mallorquina han demanat aquest dimarts que el seu cas no es converteixi en un "circ", mentre continua la recerca de la jove.

Un dels darrers testimonis que han declarat a l'agència Efe ha estat Rodrigo, un jove que la va conèixer unes setmanes abans de la seva desaparició. El jove havia sortit a fumar amb una amiga mentre estudiaven a la biblioteca i Sánchez se'ls va acostar després de sentir-los parlar en espanyol. "Ens va contar que no tenia un bon grup d'amics i que no se sentia en el seu lloc, però no la vaig veure tan malament com per pensar que hagi pogut fer alguna ximpleria".

Poc temps després, Rodrigo la va veure des de lluny en una terrassa acompanyada per un noi i es va alegrar que estigués amb gent. "Vaig pensar: 'Mira que bé'. Em vaig quedar amb aquesta dada a la memòria. Tres dies després, em vaig assabentar que havia desaparegut".

El seu pare, que s'ha desplaçat a la capital francesa, ha manifestat a l'agència Efe que estan seguint de prop i amb el suport del consolat espanyol els avanços de les perquisicions, que estan en mans de la policia francesa en col·laboració amb la Guàrdia Civil. Les autoritats consulars es van reunir aquest dilluns amb la família, procedent de Granada i resident a Mallorca, i l'acompanyen en les seves gestions, segons varen confirmar fonts diplomàtiques.

Natalia, d'1,62 metres d'alçada, 22 anys, cabells llargs castanys i un pírcing al nas, segons la descripció que va fer per Twitter la Fundació QSD Global, està desapareguda des del passat 1 de maig. El matí de la seva desaparició traslladava les seves maletes al pis d'una amiga espanyola, perquè s'acabava el seu contracte en el pis en què havia viscut fins llavors, situat al districte 14, al sud de París.

L'Oficina de Relacions Internacionals de l'Escola d'Economia de la Sorbona, on cursa la seva beca Erasmus, que acaba d'aquí a dues setmanes, va informar aquest dilluns que havia aparegut la seva motxilla, amb el seu telèfon mòbil i el seu ordinador portàtil.

Fonts pròximes a la recerca han indicat a l'agència Efe que la jove Natalia Sánchez Uribe, estudiant de la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona, es trobava a la capital francesa des del mes de setembre fent un curs d'Erasmus que acaba d'aquí a dues setmanes.

stats