Societat 04/11/2020

Mallorca té les tarifes de la ITV més barates de l'Estat

Segons l'anàlisi de FACUA, els preus han baixat més d'un 35%

Ara Balears
1 min
La setmana que ve s'iniciaran les obres per a l'adequació de la parcel·la on s'instal·larà la unitat mòbil.

PalmaMallorca és la ciutat de l'Estat on és més barat passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Segons l'anàlisi del Facua, aquest 2020 els preus per passar la ITV a l'illa han baixat més d'un 30% a causa del canvi del sistema de gestió.

Facua ha detallat que el preu de la Inspecció Tècnica de Vehicles dels cotxes dièsel a Mallorca ha baixat un 36%, mentre que la tarifa per a les motocicletes ho ha fet un 36,1%. A més, Mallorca també té la tarifa més barata per a la ITV dels vehicles de benzina (17 euros), mentre que la més cara de l'Estat és la de Madrid (56,04 euros).

Cal recordar que aquesta reducció es va aprovar el 12 de gener d'enguany i que, segons va informar el Consell de Mallorca, la reducció de les tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles s'ha aconseguit gràcies al fet que el mes de gener el Consell insular va començar a gestionar directament el servei prescindint de la subcontractació, "un fet que va possibilitar que una part dels doblers de la intermediació revertís en la ciutadania".

L'organització Facua - Consumidors en Acció ha alertat també de les diferències de fins a un 167% en les tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per als turismes amb motor de benzina i d'un 95,5% en els vehicles de dièsel en funció de la comunitat autònoma.

stats