Societat 12/02/2020

Les tarifes de la ITV baixen un 15% a Mallorca i seran les més baixes de l'Estat

La nova mesura entrarà en vigor el mes de març

Ara Balears
2 min
Passar la ITV a turismes de gasolina costarà 17,01 euros.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha anunciat una baixada al març del 15% de les tarifes de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), que se suma al 25% aplicat el gener passat, per la qual cosa serà el servei més econòmic de tot l'Estat, segons ha informat l'agència Efe.

"El Consell de Mallorca, en cinc o sis mesos, ha aconseguit reduir el preu de la ITV gràcies que al gener va començar a gestionar directament el servei prescindint de la subcontractació, un fet que ha possibilitat que una part dels oblers de la intermediació revertís en la ciutadania", ha explicat Sevillano.

El ple del Consell de Mallorca aprovarà aquest dijous la nova mesura, que, després de ser publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i després de passar el període d'al·legacions, entrarà en vigor el mes de març.

A partir d'aquesta data, passar la ITV a turismes de benzina costarà 17,01 euros, més 4,10 euros de la Direcció General de Trànsit (DGT), mentre que els turismes dièsel costaran 30,93 més 4,10 euros de la DGT. El preu de la ITV per a motocicletes serà de 10,21 euros més 4,10 euros de la DGT.

Segons ha destacat Sevillano, "se suprimiran els cinc euros extres que fins ara es cobren als propietaris de vehicles de benzina amb catalitzador", ja que "entenem que aquest dispositiu evita l'emissió de gasos i beneficia el medi ambient".

Una altra de les novetats que s'implementarà a partir del març serà el pagament telemàtic. El conseller ha recordat que des del mes de gener passat només es pot abonar el servei a través de targeta o ingrés bancari, situació que es mantindrà en el futur.

Quant a la llista d'espera, Sevillano ha dit que actualment és d'aproximadament dos mesos i ha recordat que fa poc era de quatre mesos. "De tota manera, hem de continuar millorant", ha subratllat.

stats