Medi Ambient
Societat 08/03/2023

Mallorca Preservation Fund ja ha aportat més de mig milió d'euros a la conservació del patrimoni natural

Els seus responsables es reuneixen amb la societat civil per celebrar els cinc anys de vida d'aquesta entitat filantròpica

2 min
Mallorca Preservation Fund va presentar aquest dimarts la seva tasca dels darrers 5 anys

PalmaMés de mig milió d'euros que han finançat una vintena de projectes de conservació del patrimoni natural de Mallorca. Aquest és el balanç dels primers cinc anys de vida de la Fundació Mallorca Preservation Fund, que aquest dimarts ha reunit conservacionistes, pagesos, educadors ambientals i gestors de grans finques als quals aquesta entitat ha donat suport. L'entitat és la rèplica mallorquina d'Ibiza Preservation Fund, una entitat que el filantrop anglès Ben Goldsmith va crear ja fa més d'una dècada, i que manté el mateix esperit que la resta d'organitzacions vinculades a aquest emprenedor britànic, que és el de recaptar fons privats per finançar projectes que conservin els valors naturals. Hans Lenz, que, a més de presidir els empresaris immobiliaris estrangers, és el màxim responsable de l'entitat, ha explicat en el transcurs de l'acte celebrat a la Fundació Sa Nostra de Palma que "Mallorca té massa pressió, i crec que tots sabem que hem d'aportar la nostra part per fer-la més sostenible, perquè és possible reconvertir-la i fer-la un destinació més sostenible", i ha recordat que les contribucions privades dels ciutadans són un element fonamental per impulsar projectes que redueixin la petjada humana.

De fet, els directius de Mallorca Preservation Fund fan una aportació individual que permet "sostenir pràcticament les despeses fixes de l'entitat, i així el que ens aporten la resta de persones va íntegrament als projectes de conservació", ha dit Lenz. Actualment, Mallorca Preservation Fund té un equip de tres professionals que coordina Ana Riera, qui va enumerar les fites més importants de l'entitat i va destacar el seu compromís amb l'agricultura ecològica. "És un dels eixos de la nostra activitat. Hem finançat diferents projectes com la plantació de garrovers, que ha beneficiat unes 15 explotacions. També hem impulsat un projecte amb Apaema, de reducció de l'ús del plàstic a l'agricultura, perquè és un gran problema. Hem experimentat amb un material biodegradable com a substitut i ja sumam 547 quilòmetres lineals implantats", ha relatat.

Projectes com la monitorització de catxalots de l'entitat Tursiops, o el suport a la gestió sostenible de les abelles són algunes de les actuacions en biodiversitat que també ha finançat Mallorca Preservation Fund. Abans d'acabar l'acte, els membres de l'entitat recordaren la figura de la filla de Ben Goldsmith, que va morir d'un accident, i que dona nom a projectes d'educació ambiental a diferents indrets d'Europa. "Iris és el nom que comparteixen les iniciatives on els joves poden fer un recorregut a peu i parlar dels desafiaments que ara mateix tenen a l'hora de fer d'aquest planeta un espai més habitable", han dit els membres de Mallorca Preservation Fund.

stats