Crisi de l'habitatge
Societat 24/05/2024

Mallorca no es ven: consulta aquí l'itinerari i l'horari de la manifestació contra la crisi de l'habitatge

La primera manifestació contra la crisi de l'habitatge tindrà lloc aquest dissabte 25 de maig a les 19 h

Ara Balears
2 min

Palma 'Mallorca no es ven' és el lema de la primera manifestació contra la crisi de l'habitatge, que tindrà lloc aquest dissabte 25 de maig a les 19 h. Arrencarà des del parc de les Estacions i recorrerà les avingudes, la Rambla, carrer Unió i plaça Joan Carles I. L'acte acabarà al passeig del Born de Palma. La manifestació està convocada pel Banc del Temps de Sencelles, però, a través de les xarxes socials ha obtingut el suport massiu de particulars i entitats pertanyents a la societat civil.

Una de les portaveus del Banc del Temps, Carme Reynés, ha explicat que la manifestació posa l'accent en el problema residencial, que a Mallorca està connectat directament amb el turisme. Així, expliquen que la massificació, la saturació turística, el lloguer vacacional, entre altres causes com l'especulació urbanística estan lligades molt estretament amb la crisi d'accés a l'habitatge a Mallorca. Respecte d'aquesta qüestió, Reynés diu que s'ha convertit en un negoci al qual se li ha de sumar l'especulació. "Quan es pot comprar un habitatge sense residir a l'illa, cotitzant a un altre país, amb un sou d'un altre país, és molt difícil competir amb un altre nivell d'ingressos quan, en l'àmbit estatal, el salari mitjà són 1.500 euros", lamenta. Per això, des del col·lectiu demanen a l'administració mesures urgents.

En el darrer vídeo que ha compartit l'entitat, diferents ciutadans, tant en català com en castellà, denuncien la situació: "Els mallorquins també volem viure a Mallorca", "estim viure a Mallorca, però cada vegada se'm fa més difícil" o "tothom té dret a un habitatge digne i assequible, i no m'ho puc permetre". Un altre testimoni diu que no arriba a final de mes i un altre deixa una frase demolidora: "Volem viure a Mallorca fora ser rics".

"Volem viure a Mallorca fora ser rics": mira aquí el vídeo viral contra la massificació a Mallorca

En un altre vídeo, el que primer es va viralitzar, els testimonis parlen del "problema social" que és trobar habitatge digne a Mallorca, una illa que, segons hi lamenten, s'ha convertit en un "paradís per a rics" o "no es pot trobar un pis o una casa per menys de 1.200 euros" i que "cada any va a pitjor".

stats