Societat 30/06/2019

Mallorca Lliure critica el pacte de govern perquè "va mentir" sobre la reducció de l'autopista Llucmajor-Campos

L'associació ha portat a terme una acció aquest diumenge per protestar contra les obres d'aquesta nova artèria

Ara Balears
1 min
Acció de protesta de Mallorca Lliure a la carretera Llucmajor-Campos. / MALLORCA LLIURE

PalmaL'organització Mallorca Lliure ha assegurat aquest diumenge en un acte de protesta que "el Consell de Mallorca va mentir quan va anunciar la reducció de l'autopista Llucmajor-Campos". El grup juvenil ha duit a terme una acció en contra de les obres d'aquesta nova artèria i ha assegurat que "mai no va existir la voluntat de reduir-la" per part del govern.

La petició arriba una setmana després que la Plataforma Antiautopista sol·licitàs al Consell els plànols de la modificació, documents que encara no s'han fet públics. Segons es va poder saber, la consellera insular de Territori, Mercedes Garrido, va anunciar l'esmentada reducció tres mesos abans que aquesta fos realment aprovada, aprofitant l'assistència de representants de la Plataforma Antiautopista a una audiència pública.

Amb motiu de l'acció que ha portat a terme, Mallorca Lliure ha demanat al nou govern del Consell que "aturi el projecte i l'adapti a les necessitats reals de l'illa". L'associació ha assegurat que l'autopista es va posar en marxa "per afavorir els interessos urbanístics i d'explotació turística" i sense tenir en compte la "lluita contra el canvi climàtic i la protecció del territori i el paisatge". El grup també ha criticat els partits de MÉS i Podem perquè no lluiten per aquests aspectes, encara que estiguin "en coherència amb el que diuen que defensen".

stats