Societat 07/01/2024

Mallorca homenatja Aurora Picornell i les Roges del Molinar: "Som el que som gràcies a elles"

En el 87è aniversari del seu assassinat, partits, associacions i sindicats han reclamat que es continuï fent feina per garantir els drets de les víctimes de la repressió franquista

ARA Balears
1 min
L'homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar

PalmaNou i emotiu homenatge a Aurora Picornell i les Roges de Molinar en el 87è aniversari del seu assassinat a mans dels franquistes. L'acte, que s'ha dut a terme al bust d'Aurora Picornell a Palma i ha acabat amb una entrega floral en memòria de les víctimes de la repressió franquista, ha servit com a missatge per al govern de PP i Vox.

Els representants de les diferents associacions que hi han participat, sindicats i nombrosos polítics de MÉS per Palma, el PSIB, Unides Podem, Esquerra Unida i el PCE han aprofitat l'homenatge per recordar al govern de les Illes Balears que "no faran ni una passa enrere" en matèria de memòria democràtica ni drets humans.

Aquest missatge arriba després que el PP i Vox hagin plantejat en diverses ocasions la possibilitat d'eliminar alguns dels drets adquirits els darrers anys en memòria històrica i els participants en l'homenatge han assegurat que continuaran lluitant per aconseguir "veritat, justícia i reparació".

Unides Podem ha assegurat que és molt important continuar homenatjant les víctimes de la repressió franquista i ha assenyalat que el paper d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar ha estat clau en la història de les Balears perquè "som el que som gràcies a elles". Per la seva banda, el PSIB ha destacat, a través d'una piulada, que sempre estaran al costat d'aquells que lluitin per la memòria històrica i que continuaran treballant per reivindicar els drets de totes les víctimes de la repressió franquista.

stats