Societat 14/09/2019

Mallorca viu la seva fantasia quasi nudista gràcies a la correguda de Bunyola

La quinzena cursa en roba interior atreu milers de persones per veure o participar en una desfilada plena d'imaginació i diversió

Carles Tudurí
2 min
Mallorca viu la seva fantasia quasi nudista gràcies a la correguda de Bunyola

BunyolaLa quinzena edició de la correguda en roba interior de Bunyola, que va començar com una broma de bar, s'ha convertit en un esdeveniment social que atreu milers de persones de tota l'Illa que no es volen perdre una desfilada plena d'imaginació i diversió. Cada un, a la seva manera, viu una fantasia quasi nudista, perquè no hi ha normes i cada un tria la quantitat de centímetres quadrats que la seva vestimenta o disfressa ha de tapar.

Quasi dues hores abans del començament de la cursa, el centre del poble està tancat i només es pot trobar aparcament a prop de dos quilòmetres del poble. "Un poble petit i molt guapo -explica Fernando, un dels seus habitants-, però que no destaca en res. Amb aquesta festa ha trobat una senya d'identitat i n'està orgullós".

Ja a la plaça de l'Església un pot trobar els centenars d'atletes que participen en la cursa. Encalenteixen com els professionals per a la prova: amb intensitat i convicció. Això sí, a manera bunyolina: amb una copa a la mà i a ritme d'AC/DC, Nirvana i d'algun èxit més recent interpretat pel grup mallorquí Madòna.

Després del pregó pronunciat per Pep Noguera, de Diabéticas Aceleradas, la festa esclata amb l'himne de la correguda, compost per Pau Debon, ex cantant d'Antònia Font, i interpretat a cor per tota la plaça, que dona inici a la correguda, més ben dit desfilada.

Així ho ha constatat Jordan, un jove de Calvià d'una trentena d'anys, amb pinta de possible guanyador de la cursa, que, vestit amb uns calçotets Fruit of the loom taronja i unes esportives de córrer, es mostrava un mica contrariat pel fet que la suposada competició es fes a ritme de batucada i carrossa. Al final, però, ha trobat el seu grup i ha partit cap a la diversió.

Això

Els inscrits d'aquesta neofesta, que té lloc dins el programa de Sant Mateu, han estat prop de 700, però s'hi han d'afegir els que hi han participat sense passar per l'organització, a càrrec de l'associació Quin Ubiti.

stats