Societat 20/05/2021

Mallorca entra a la xarxa internacional d'observatoris de turisme sostenible

La presidenta insular, Catalina Cladera, ho ha anunciat en la presentació de l'illa com a destinació segura a la fira turística de Fitur

ARA Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant l'acte de presentació a Fitur.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha anunciat aquest dijous a la fira turística de Fitur que l'illa Mallorca ha entrat a la xarxa internacional d'observatoris de turisme sostenible. "Serem el tercer d'Espanya, el novè d'Europa i el 33è a tot el món, i això ens col·loca com a referent mundial en sostenibilitat i intel·ligència turística", ha destacat la presidenta.

Cladera ha subratllat que formar part d'aquesta xarxa "ens permetrà prendre decisions estratègiques de cara al futur, que irrenunciablement ha d'anar lligades a la sostenibilitat mediambiental, però també econòmica i social". El Consell ha recalcat que l'entrada de Mallorca com a nou Observatori se celebrarà el pròxim dia 7 de juny a la seu de l'Organització Mundial del Turisme. "L'entrada que implica participar en un sistema que proporciona eines de seguiment puntual, sistemàtic i regular del rendiment i de l'impacte turístic", ha explicat la institució insular.

La presidenta del Consell ha fet aquest anunci davant representants del sector turístic i representants institucionals del Govern i dels consells d'Eivissa, Menorca i Formentera, durant la presentació de les Balears a Fitur. Segons la institució insular, Cladera s'ha centrat a situar Mallorca com una destinació turística sostenible, segura i de qualitat, totalment adaptada a les necessitats que la pandèmia ha generat.

Cladera ha donat a conèixer les eines que posarà en marxa el Consell per als visitants: la web de promoció mallorca.es, la de Mallorca Turisme Segur, l'aplicació de platges segures i altres eines tecnològiques per oferir informació puntual i detallada sobre les zones de més afluència turística, corredors segurs i zones de lliure saturació.

Per altra banda, la Serra de Tramuntana també ha estat protagonista a l'acte. Cladera l'ha presentat com a símbol de Mallorca sostenible i ha exposat que enguany fa 10 anys de la seva declaració com a patrimoni mundial per la UNESCO.

stats