Obituari
Societat 04/02/2023

Mallorca diu adeu (i, sobretot, gràcies) a Agustí Villaronga

L'acte, que ha tingut lloc a Es Baluard, ha acollit més de 200 persones

ARA Balears
2 min
L'acte d'acomiadament d'Agustí Villaronga que ha acollit Es Baluard

PalmaL'Aljub d'Es Baluard ha quedat petit per acollir les més de 200 persones que han volgut dir adeu i, sobretot, gràcies, al cineasta Agustí Villaronga, mort el 22 de gener passat.

En un acte de comiat presidit per imatges del director mallorquí, de les pel·lícules i de moments de la seva vida, han parlat els seus amics i també la família: des del també cineasta Toni Aloy i la seva col·laboradora Catina Penyafort, conductors de l'homenatge, fins a Maria del Mar Bonet, Biel Mesquida, Sebastià Alzamora, Susy Gómez, Rafa Cortés i, entre molts altres, les actrius Núria Prims (Incerta glòria) i Antònia Torrens (El mar).

"Ha estat un acte molt emotiu, crec que una figura com Agustí es mereixia un acte així: aquest moment d'intimitat, amb els amics, la família i la gent de la professió", ha declarat el director de cinema Toni Bestard.

Pel que fa a l'àmbit de la política, segons ha detallat Europa Press, hi han assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila.

Armengol ha recordat Villaronga com "un gran cineasta, el millor de la història de les Balears", així com "una figura que no morirà mai, perquè amb la seva obra i la seva vida ens ha donat a tots els que el vàrem conèixer un aprenentatge i una manera de fer que ningú podrà oblidar mai".

A l'acte hi han assistit més de 200 persones

Per la seva banda, Cladera ha destacat que va ser "una persona que es feia estimar" i que "sempre estarà amb nosaltres, gràcies a la seva obra".

Aquest acte d'acomiadament a Villaronga se suma al que es va fer el 24 de gener al Tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

stats