Societat 14/10/2022

Mallorca disposarà de 7,5 milions d’euros del cànon de residus

Els recursos es destinaran a la creació de les plantes de compostatge previstes pel Consell i a la millora i construcció de deixalleries

Patrícia Segura
1 min
Mallorca disposarà d’un màxim de 7,5 milions d’euros del cànon de residus per a l’exercici 2022-2023

PalmaMallorca disposarà de 7,5 milions d'euros del cànon de residus per al 2022 i el 2023. Així ho ha anunciat aquest divendres el Govern, després que el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, assistissin a la creació de la comissió insular de residus de Mallorca. Mir ha explicat que "la constitució d'aquestes comissions arreu de les Illes és una fita més en l'assoliment dels objectius que ens marcam a la Llei de residus".

En la reunió també hi ha participat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, Aurora Ribot, que ha plantejat poder dedicar un percentatge de la recaptació a finançar les plantes de compostatge que tenen previstes.

A més, també hi ha estat present el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, Antoni Salas, que ha proposat destinar-ho a línies per a la millora i construcció de deixalleries, així com elements com trituradores, compactadores i contenidors de recollida selectiva. A més, plantegen poder finançar contenidors, poals i bosses de recollida de matèria orgànica i campanyes d'educació ambiental.

Reciclatge de residus

La previsió de recursos disponibles deriven dels Fons de Prevenció i Gestió de Residus per als exercicis de 2022 i 2023. Aquest pressupost es dedicarà a actuacions que fomentin la prevenció, la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus, i a campanyes de sensibilització. Cal recordar que amb el cànon de residus de les Illes Balears el que es recapta a cada illa es destina als projectes propis d'acord amb els criteris de distribució del Fons de Prevenció i Gestió de Residus decidits a les comissions insulars.

stats