Societat 28/01/2021

El magistrat Diego Jesús Gómez-Reino repeteix com a president de l'Audiència

Es manté en el càrrec que va aconseguir el 2015

2 min
Diego Gómez-Reino. /ISAAC BUJ

PalmaEl ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha reelegit aquest dijous el magistrat Diego Jesús Gómez-Reino Delgado com a president de l'Audiència Provincial de les Illes Balears. Gómez-Reino va ser l'única persona que presentà la seva candidatura a la presidència. El jutge ja ostentava el càrrec des del 2015 i ara iniciarà un nou mandat.

El magistrat ha obtingut 18 dels 21 vots del ple, atès que els vocals Álvaro Cuesta, Concepción Sáez i Pilar Sepúlveda han votat en blanc. El gallec va ingressar el 1991 a la Carrera Judicial i va tenir com a primera destinació el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Betanzos, a la Corunya.

El 1994 va ascendir a magistrat i va obtenir la plaça al jutjat Penal 1 d'Eivissa i, més tard, es va traslladar al de Primera Instància número 2 de Palma per acabar a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de les Balears. Entre 2001 i 2005 va ser titular al jutjat Penal 1 de Palma, que va compatibilitzar amb una comissió de serveis al jutjat de vigilància penitenciària de Palma.

El desembre del 2005 es va incorporar a la Secció Segona de l'Audiència de Palma i la va començar a presidir el juny del 2013. Finalment, el 2015 va ser elegit president de l'Audiència, càrrec que torna a guanyar després de presentar-se com a únic candidat.

Antoni Oliver continua com a president de la Sala Social

Així mateix, el ple del CGPJ també ha reelegit aquest dijous Antoni Oliver com a president de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), càrrec que també té des del 2015. Igual que en el cas de Gómez-Reino, Oliver ha estat l'únic candidat i ha obtingut 18 dels 21 vots, amb les mateixes abstencions.

Per la seva banda, Oliver va ingressar en la carrera judicial el 1986 i va rebre les primeres destinacions als jutjats de Primera Instància i Instrucció de Fregenal de la Sierra, a Badajoz, i a Manacor. El 1989 va obtenir la plaça de titular del jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i l'any següent la del jutjat Social número 1 de Palma, on va estar fins al 2004. Aleshores es va incorporar a la Sala Social del TSJIB.

El magistrat ha format part del grup d'analistes de sentències del Centre de Documentació Judicial (CENDOJ) i ha estat director del Foro Aranzadi Social de les Illes Balears. També ha treballat com a professor associat del Departament de Dret Públic de la Universitat de les Balears del 2008 al 2019.

A més, entre el 1992 i el 2007 va ser professor de l'Escola Universitària de Relacions Laborals de Palma, en què va impartir les assignatures de Dret Processal Laboral i Dret de la Seguretat Social. A banda d'això, ha participat com a ponent en nombroses conferències, seminaris i jornades i és autor de publicacions jurídiques sobre matèries com ara la Llei concursal en les relacions laborals o la contractació temporal en l'ordenament jurídic espanyol.

stats