Producte local
Societat 21/11/2023

Luis Berbiela, nou Tafoner Major de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca

És un reconeixement per la feina que ha fet pel manteniment del paisatge de Mallorca

ARA Balears
2 min
Imatge del nomenament del Tafoner Major

PalmaL'enginyer Luis Berbiela Mingot és el nou Tafoner Major de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca. En un acte dut a terme aquest dimarts a la tafona de Son Mesquidassa, el consell regulador ha aprovat el nomenament de Berbiela en reconeixement de la feina que ha fet pel manteniment del paisatge de Mallorca, particularment el de la serra de Tramuntana, on conreus com el de l'olivera exerceixen també un paper decisiu en la prevenció d'incendis.

En l'acte de nomenament del nou Tajoner Major, el president del consell regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Joan Mayol, ha destacat que, a més de les tasques dutes a terme per la preservació del paisatge, Luis Berbiela és un gran defensor i impulsor del consum de producte local. En aquest sentit, Berbiela defensa que consumir aliments de proximitat com l'oli i les olives "suposa la millor garantia per mantenir els cultius, ja que, sols si són rendibles, poden ser sostenibles".

Per la seva banda, després del nomenament, Briela ha agraït tant el reconeixement com la feina feta per la Denominació d'Origen Oli de Mallorca. "Sou vosaltres (en referència als elaboradors) qui hauríeu de rebre aquest reconeixement de part de la societat per fer oli, un aliment font de benestar i salut, però sobretot perquè sou els responsables de la gestió dels olivars. Cada olivar és un tresor perquè, a més de ser un paisatge cultural, protegeix la biodiversitat i contribueix en la seguretat de les persones, ja que és un agent preventiu contra els incendis", ha remarcat el nou Tafoner Major.

A l'acte hi han assistit la consellera insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Pilar Amate; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director general d'Agricultura del Govern de les Illes Balears, Fernando Fernández Such; la batlessa de Felanitx, Catalina Soler; Joan Antoni Santana, cap de servei de Gestió Forestal i Protecció de Sòl, i comercialitzadors i elaboradors inscrits a la Denominació d'Origen Oli de Mallorca.

stats