Societat 24/05/2021

Els locals de Palma podran continuar tenint terrasses als aparcaments fins setembre

Cort no preveu prorrogar la mesura més enllà d'aquest mes

1 min
Una terrassa ocupant places d'aparcament per a cotxes a Palma.

PalmaEls bars, els restaurants i les cafeteries de Palma que tinguin places d'aparcament just davant podran continuar ocupant-les per muntar-hi terrasses fins al 30 de setembre, segons ha informat aquest dilluns el portaveu de Cort, Alberto Jarabo. L'equip de govern, però, no preveu prorrogar la mesura més enllà d'aquesta data.

Aquest permís excepcional es va aprovar a principi de l'estiu de l'any passat, durant la desescalada, per compensar les restriccions contra el coronavirus. No s'aplica a les zones establertes com a Especial Protecció Acústica, com són l'àrea de la Llotja i el barri de la Gerreria.

Tampoc es poden ocupar places d'aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda, places de vehicles elèctrics, parades de taxi i bus, d'ambulància, de policia, de bombers ni espais de càrrega i descàrrega. L'espai ocupable, a més, no pot excedir els 10 metres lienals. L'horari d'obertura de les terrasses improvisades continuarà sent de 8 a 23 h. També cal recordar que només es permeten muntar-les sempre que es deixin 2,5 metres perquè circuli la gent.

Els propietaris dels locals que ocupen places d'aparcament han de complir uns criteris estètics i de seguretat, com ara la prohibició de fer servir cintes de plàstic o maons per delimitar les terrasses. Per seguretat, cal deixar una separació de, com a mínim, 30 centímetres entre els elements que delimitin la terrassa i l'estacionament de vehicles. D'ençà que es va anunciar la mesura, l'Ajuntament de Palma ha retirat la llicència per ocupar les places d'aparcament a 190 propietaris, que incomplien les exigències.

stats