Societat 23/09/2022

Lluís Segura: "Els docents han d'iniciar el curs sabent què han de fer a classe i ara mateix no ho saben"

El Secretari General de l'STEI denuncia que l'aplicació de la LOMLOE ha estat precipitada i reclama canvis

ARA Balears
2 min
Imatge de la tornada a l'escola

PalmaEl secretari general de l'STEI, Lluís Segura, ha reclamat que l'aplicació de la LOMLOE durant aquest curs escolar sigui voluntària i no obligatòria i ha assegurat que "els docents han d'iniciar el curs sabent què han de fer a classe i ara mateix no ho saben". En una entrevista en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, ha reclamat al Govern balear i a l'espanyol que escoltin els sindicats i que no exigeixin aplicar una normativa que els que han d'aplicar desconeixen.

En aquest sentit, Segura ha denunciat que la majoria dels docents no coneixen quins són els criteris d'avaluació actuals. "No saben realment com han d'avaluar, quan ni què han de fer exactament i això és un problema". Segura ha denunciat que el procés d'aprenentatge que es pretén ensenyar als alumnes no s'ha ensenyat ni explicat correctament als docents i que aquests tampoc tenen el material escolar necessari per seguir la nova llei educativa perquè les editorials no han tingut tampoc temps de preparar-lo.

El secretari general de l'STEI ha assegurat que hi ha alguns centres educatius i docents que estan fent feina matins i horabaixes per tal d'entendre què han de fer amb aquesta nova llei educativa, però el curs ja ha començat i ja ho haurien d'haver aplicat des del 12 de setembre (l'inici de curs).

Pel que fa a la proposta de flexibilització del Govern balear, el sindicalista ha assegurat que reclamaran que durant aquest curs els centres puguin triar si aplicar la LOMLOE de manera voluntària depenent de la preparació dels docents i del material del qual disposin. En aquest sentit, exigeixen a la Conselleria d'Educació que "defensi i acompanyi els docents en aquest procés d'adaptació i no els obligui a aplicar una normativa que desconeixen".

Segura ha assegurat que esperen rebre l'esborrany de flexibilització aquest divendres i poder convocar la reunió amb Educació la setmana que ve per tal d'evitar que la situació que viuen els docents s'allargui encara més.

stats