Medi Ambient

La llúdriga torna al riu Llobregat

L'AMB n'albira un exemplar al tram baix del riu i ho considera indicatiu de qualitat ambiental

ARA
1 min
L'exemplar de llúdriga captat per l'AMB de nit, a la part baixa del riu Llobregat

BarcelonaLa llúdriga ha tornat a fer acte de presència al tram baix del riu Llobregat. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha captat imatges nocturnes d'aquest mamífer durant els treballs d’anàlisi de connectivitat ecològica que està fent a la vall baixa del riu Llobregat. Per part dels experts, el retorn d'aquest animal al riu es considera un indicatiu de "la seva salut i qualitat ambiental".

Les imatges d'aquest exemplar es van aconseguir, precisament, en el marc de les feines de recuperació socioambiental i gestió dels espais fluvials que fa l'organisme en aquesta zona. L'última vegada que l'ens metropolità va trobar rastres d'aquest mamífer va ser aigües amunt, el febrer del 2020, a la zona de Castellbisbal, i el fet que aquest any l'hagi visualitzat quilòmetres a baix "mostra que el riu Llobregat té una bona connectivitat ecològica" perquè actua com a corredor que utilitzen les espècies per moure's en un territori molt fragmentat per diferents infraestructures.

Segons l'AMB, l'albirament d'aquesta llúdriga constata, a més, que l'estratègia de recuperació i transformació del riu Llobregat és "una peça clau de la infraestructura verda metropolitana", on les espècies de flora i fauna tenen un paper protagonista i la conservació és compatible amb l'ús social del riu.

La llúdriga es va designar el 1973 com a espècie en perill d'extinció i es va declarar com a protegida a tot l'Estat. Els últims anys se n'han pogut veure exemplars en diferents punts del riu Besòs i Llobregat, fet que ha permès a l'AMB constatar la seva presència contínua al territori i una major mobilitat.

stats