Societat 26/12/2019

Llucia Ramis i Agnès Llobet conduiran l'acte institucional de la Diada de Mallorca 2019

El teatre Principal de Palma acollirà l'acte, durant el qual es lliuraran els XI Premis Mallorca de creació literària

Ara Balers
1 min
La periodista i escriptora mallorquina Llucia Ramis

PalmaLa periodista i escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet conduiran la gala del Consell de Mallorca amb motiu de la celebració de la Diada de Mallorca 2019. L'acte es durà a terme diumenge a partir de les 18.30 hores al teatre Principal de Palma i serà televisat per IB3.

Per primera vegada es farà coincidir l'acte institucional amb el lliurament dels premis Mallorca de creació literària en llengua catalana i de fotografia. Aquests guardons arriben enguany a l'onzena edició i estan dividits en tres apartats: narrativa, assaig i poesia. Els premis estan dotats en conjunt amb 90.000 euros. En el cas de la segona edició del premi Mallorca de fotografia, el treball guanyador s'endurà 7.000 euros.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i les vicepresidentes, Bel Busquets i Autora Ribot, faran el lliurament dels premis als guanyadors en cada categoria. L'acte es tancarà amb el discurs institucional de la presidenta.

La companyia teatral Produccions de Ferro s'ha encarregat de la creació de l'acte. Un dels fils conductors serà l'homenatge a l'escriptora i traductora Maria Antònia Salvà. Cal recordar que el Consell ha declarat enguany com a Any Salvà en commemoració del 150è aniversari del naixement de la poetessa.

L'acte institucional de la Diada de Mallorca 2019 és d'accés gratuït fins a completar l'aforament del teatre Principal. Les invitacions es poden sol·licitar i descarregat al web del Consell de Mallorca.

A més, la institució insular ha organitzat un seguit d'activitats per celebrar la Diada de Mallorca, amb contacontes, visites guiades als edificis oficials, concerts i activitats esportives, que s'allargaran fins al 3 de gener.

stats