Societat 03/05/2021

Lleuger increment de contagis als centres educatius, que continuen amb una incidència baixa

Per sisena setmana consecutiva no hi ha hagut cap positiu entre els docents

ARA Balears
1 min
Rastrejadors de les Illes a la Central de Coordinació Covid-19.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha informat aquest dilluns que la setmana passada hi va haver 74 estudiants infectats als centres educatius de les Illes Balears, 25 més que la setmana anterior. La majoria dels alumnes contagiats són a Mallorca (63) i la resta a Menorca (sis) i a Eivissa (cinc). Representen el 0,3% dels 190.000 alumnes que hi ha a l'Arxipèlag.

Per sisena setmana consecutiva no hi ha hagut cap positiu entre els docents i tampoc s'ha detectat cap persona infectada en l'estudi dels contactes. Ara com ara, hi ha 13 grups en quarantena a 12 centres educatius: quatre a Mallorca, cinc a Menorca i tres a Eivissa. Això suposa el 0,16 % dels 8.000 grups de les Illes Balears.

Quant a la vacunació, ja han rebut una dosi 17.359 professionals de l'àmbit educatiu. A dia 23 d'abril –el darrer del qual es tenen les dades– 5.473 professionals d'infantil i educació especial havien estat vacunats, el 77,88% del total d'aquestes etapes. En el cas de primària i secundària, s'havien vacunat 11.886 professionals, cosa que suposa el 63,83% de professionals.

Tot i les bones dades, la Conselleria recorda que "s'ha d'extremar la precaució davant l'extensió de la variant britànica a les Balears", molt més contagiosa, "i que per aquest motiu s'han de mantenir totes les mesures de prevenció als centres educatius".

Cal recordar que la setmana passada, el conseller Martí March va afirmar al Parlament que treballaven amb un escenari de presencialitat en totes les etapes per al curs que ve, però mantenint mesures sanitàries, com l'ús de les mascaretes o la distància interpersonal.

stats